Τετάρτη 20 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τελευταίες παραστάσεις για τη «Σολομώντεια Λύση»

Μέχρι τέλη Μάρτη θα παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Σολομώντεια Λύση» του Γιάννη Καλατζόπουλου σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσαγκαράκη, στο Θέατρο «Αβατον» (Ευπατρίδων 3, Κεραμεικός).

Πρόκειται για μία ξεχωριστή, διδακτική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, που μέσα από το γέλιο και την αισιόδοξη ματιά της έρχεται να προτείνει σ' αυτήν τη δύσκολη εποχή την αληθινή αγάπη, την ανιδιοτέλεια, την αλληλεγγύη και το δίκιο των πολλών, ως μόνα αντίδοτα στη ματαιοδοξία και τον ατομικισμό.

Οταν δύο αδέρφια μαλώνουν για μια κούκλα, τότε ο παππούς τους αποφασίζει να τους πει μια ιστορία. «Μια φορά κι έναν καιρό, σ' έναν πόλεμο, μια υπηρέτρια έσωσε το παιδί της βασίλισσάς της, όταν εκείνη το εγκατέλειψε προκειμένου να πάρει τις γούνες και τα χρυσαφικά της. Το έσωσε και το μεγάλωσε με κίνδυνο της ζωής της, κι έτσι ανάμεσά τους αναπτύχθηκε μια σχέση αληθινής αγάπης. Μετά από χρόνια, όταν το παιδί γίνεται κληρονόμος μιας αμύθητης περιουσίας, η βασίλισσα γυρίζει με σκοπό να το διεκδικήσει. Σε ποιον ανήκει όμως ένα παιδί; Σε ποιον το γάλα που χρειάζεται για να μεγαλώσει; Σε ποιον πόλεμο βρισκόμαστε άραγε και πόσοι έγιναν πριν από αυτόν; Ενας παράξενος δικαστής δίνει τη λύση στον γρίφο, μέσω ενός κύκλου με κιμωλία».

Μια θεατρική παράσταση για παιδιά από 4 έως 104 χρονών, που είναι έτοιμα να δώσουν λύση στον αιώνιο γρίφο...!

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αντώνης Γουγής, Γιώργος Ζιώγαλας, Νίκη Κάβουρα, Φαίδρα Παπανικολάου, Γιώργος Τσαγκαράκης.

  • Για τις δύο τελευταίες παραστάσεις, 24/3 και 31/3, οι φίλοι του περιοδικού «Κόκκινο Αερόστατο» θα έχουν προσφορά στο εισιτήριο και θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση με 6 ευρώ, αντί για 10. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 6934654289.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ