Πέμπτη 21 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Ζυμώνει» τις επόμενες στοχεύσεις

Πλευρές των επόμενων νομοθετημάτων και δράσεών του, που θα αφορούν κατά βάση το σχολείο, διαρρέει ή ανακοινώνει το υπουργείο Παιδείας, με πιο άμεση, όπως φαίνεται, να είναι το επόμενο διάστημα η λειτουργία της πλατφόρμας καταγγελιών για το μπούλινγκ.

Με τη λειτουργία της πλατφόρμας ο υπουργός συνέδεσε την πρόθεση της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των ποινών που προβλέπονται στα σχολεία για τους μαθητές και έκανε λόγο για επαναφορά της πενθήμερης αποβολής, της διάκρισης δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών, της ποινής αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος κ.ά.

Κατά τ' άλλα, ο υπουργός έχει μιλήσει επανειλημμένα για νέο σύστημα υπολογισμού των κενών στα σχολεία, αλλά και νέο σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών και του λοιπού βοηθητικού προσωπικού. Πέρα από τα ευχολόγια περί μείωσης των αναπληρωτών και στρατηγική μόνιμων διορισμών, πάντα... «με τους ρυθμούς που μας επιτρέπονται», όπως είπε ο υπουργός, Κυρ. Πιερρακάκης, έριξε στο τραπέζι στην τελευταία του συνέντευξη και τον ΟΟΣΑ, μιλώντας για τους διορισμούς. Για την ακρίβεια, είπε ότι το νέο σύστημα διορισμών είναι υπό εξέταση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο θεσμοθέτησης νέου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και συνέδεσε τη συζήτηση που γινόταν με αφορμή τα αποτελέσματα του διαγωνισμού PISA λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα κάνουμε μία μελέτη όπου ο ΟΟΣΑ θα έρθει να μας προτείνει μια σειρά από μέτρα για το πώς θα βελτιώσουμε αυτά τα αποτελέσματα όχι με έναν τρόπο αυθαίρετο, με έναν τρόπο συμβατό με το τι έχει ανάγκη η χώρα μας» και στη μελέτη θα υπάρχουν συστάσεις και για το θέμα των διορισμών.

Ο,τι από τα παραπάνω κι αν προκριθεί, πάντως, φαίνεται ότι θα είναι «κόκκινο πανί» για εκπαιδευτικούς και γονείς. Αφενός γιατί η καταγραφή των κενών αυτήν τη στιγμή δεν αμφισβητείται από κανέναν, ενώ όταν μιλάμε για νέο σύστημα καταγραφής δημιουργούνται φόβοι για προσπάθεια συγκάλυψης των κενών αντί για κάλυψή τους. Αφετέρου γιατί οι εκπαιδευτικοί έχουν κάνει ξεκάθαρο ότι αντιτίθενται σε νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ, ενώ οι συστάσεις του ΟΟΣΑ μέχρι τώρα για τους διορισμούς είναι αυτοί να περάσουν στην ευθύνη των σχολείων, κάτι που, όπως δείχνει και η διεθνής πείρα, οδηγεί σε μαζικό κλείσιμο σχολείων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τροπολογία για πρόσληψη των επιτυχόντων εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2008 (2022-12-10 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για διορισμούς (2014-08-30 00:00:00.0)
«Ανακατανομή της ομηρίας και της αδιοριστίας» (2002-05-16 00:00:00.0)
Οι αναπληρωτές, η επετηρίδα και ο καιροσκοπισμός (2001-04-05 00:00:00.0)
Συνέντευξη Τύπου εκπαιδευτικών (2000-04-18 00:00:00.0)
Λιγότεροι από πέρυσι οι διορισμοί εκπαιδευτικών (1999-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ