Πέμπτη 21 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Νέα κινητοποίηση για να μη χαθεί από σχολείο της γειτονιάς το 1ο Γυμνάσιο

Με νέα μαζική κινητοποίηση στον Πειραιά, το απόγευμα της Τρίτης, γονείς και εκπαιδευτικοί απαίτησαν να μη μετατραπεί σε πειραματικό και να μην κλείσει το 1ο Γυμνάσιο Πειραιά, να μη χάσουν το σχολείο της γειτονιάς στο κέντρο της πόλης.

Θυμίζουμε ότι με Υπουργική Απόφαση το 1ο Γυμνάσιο Πειραιά μετατρέπεται σε Πειραματικό προκειμένου να συνδεθεί με τα Ράλλεια Δημοτικά Σχολεία. Ομως έτσι στερείται από τους μαθητές του κέντρου του Πειραιά το σχολείο της γειτονιάς τους και χάνονται οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών, καθώς θα έρθουν άλλοι που θα έχουν περάσει πρώτα από ειδική αξιολόγηση για Πειραματικά. Παράλληλα δημιουργείται πρόβλημα στα υπόλοιπα Γυμνάσια του Πειραιά, αφού οι μαθητές θα στοιβαχτούν σε 27άρια τμήματα, τα παιδιά θα διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις (μέχρι και 22 λεπτά από το 1ο Γυμνάσιο Πειραιά), ενώ τίθεται άμεσα σε κίνδυνο και η λειτουργία του 1ου ΓΕΛ Πειραιά ως σχολείο της γειτονιάς.

Ετσι, την Τρίτη, 13 σύλλογοι γονέων από τα Δημοτικά και Γυμνάσια του Α' Διαμερίσματος Πειραιά κάλεσαν σε συγκέντρωση στην πλατεία Πηγάδας, όπου συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί από τον τοπικό ΣΕΠΕ και την ΕΛΜΕ, ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία στο κέντρο μέχρι το 1ο Γυμνάσιο Πειραιά, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεδιπλώσει εδώ και έναν μήνα για το θέμα.


Στη συγκέντρωση της πλατείας Πηγάδας, εκ μέρους των Συλλόγων Γονέων μίλησε ο Μάκης Βουβαλάκης, πρόεδρος γονέων στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, τονίζοντας ότι αυτός ο αγώνας γίνεται πρώτα και κύρια για τα παιδιά και ότι οι γονείς διεκδικούν νέες σχολικές στέγες και βελτίωση των υπαρχουσών.

Στη συνέχεια μίλησε ο Ηλίας Πατίδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, όπου στάθηκε στα προβλήματα που θα δημιουργήσει αυτή η εξέλιξη σε όλη τη σχολική δομή της γύρω περιοχής, αφού πλέον όλα τα σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια) θα λειτουργούν στο όριο των δυνατοτήτων τους. Προειδοποίησε ότι θα κινδυνέψει να χαθεί προοπτικά και λύκειο της γειτονιάς και κάλεσε ο αγώνας να συνεχίσει πιο μαζικά, ώστε «να διεκδικήσουμε μόρφωση των παιδιών μας που να αρμόζει στο 2024».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Νίκος Αμπατιέλος, βουλευτής Α' Πειραιά του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που αναφέρθηκε στην υποκρισία της κυβέρνησης επί του θέματος με αφορμή τη συζήτηση στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ. Επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και τους γονείς, ώστε να μπορέσουν με τη δύναμή τους να επιβάλουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Επίσης μίλησε ο Αλέξανδρος Κοτέας, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δηλώνοντας στήριξη στους αγώνες των γονιών.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά καθώς και μέλη των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων του δήμου, μετά και την ομόφωνη υπερψήφιση ψηφίσματος που είχε φέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ