Πέμπτη 28 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕURO 2024
Συμπληρώθηκε το παζλ των ομάδων

Οι 24 που θα αγωνιστούν στα γήπεδα της Γερμανίας

Μετά και την πραγματοποίηση των πλέι οφ του Nations League, με τους τελικούς των τριών κατηγοριών της διοργάνωσης, συμπληρώθηκε η 24άδα των ομάδων που το καλοκαίρι θα αγωνιστούν στο Euro 2024, στη Γερμανία.

Οι τελευταίες τρεις Εθνικές ομάδες που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους, μέσω Nations League, είναι η Γεωργία, η Ουκρανία και η Πολωνία. Η πρώτη, που θυμίζουμε ότι απέκλεισε την Ελλάδα νικώντας την 4-2 στα πέναλτι (0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση), θα πάρει μέρος σε τελική φάση Euro για πρώτη φορά στην Ιστορία της. Στα πέναλτι πέρασε και η Πολωνία, νικώντας 5-4 την Ουαλία (0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση), ενώ η Ουκρανία προκρίθηκε μετά από σπουδαία ανατροπή και νίκη 2-1 επί της Ισλανδίας.

Οι όμιλοι του Euro 2024

Μετά το πέρας των πλέι οφ του Nations League, λοιπόν, διαμορφώθηκε και η πλήρης εικόνα της πρώτης φάσης του Euro 2024. Οι 6 όμιλοι σε αυτήν είναι οι εξής:

1ος: Γερμανία, Ουγγαρία, Σκοτία, Ελβετία

2ος: Ισπανία, Αλβανία, Κροατία, Ιταλία

3ος: Αγγλία, Δανία, Σλοβενία, Σερβία

4ος: Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Πολωνία

5ος: Βέλγιο, Ρουμανία, Σλοβακία, Ουκρανία

6ος: Πορτογαλία, Τουρκία, Τσεχία, Γεωργία

Από τη φάση των ομίλων προκρίνονται στους «16» οι 2 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, καθώς και οι 4 καλύτερες τρίτες ομάδες από τις 6 όλων των ομίλων.

Η τελική φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί την περίοδο 14 Ιούνη - 14 Ιούλη στα γήπεδα της Γερμανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ