Πέμπτη 28 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΡΙΖΑ
«Κοκορομαχία» η πρόταση μομφής, λέει ο πρόεδρός του

Με τον Στ. Κασσελάκη να ομολογεί ότι η πρόταση μομφής που ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να συνυπογράψει και να διεκδικήσει τη συνδιαμόρφωσή της με το ΠΑΣΟΚ δεν συνιστά παρά «μια κοκορομαχία σε σχέση με το ποιος θα την πιστωθεί. Μια διαδικασία - σόου, που δεν θα καταφέρει δυστυχώς τίποτα ως προς την ουσία, την κρατική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών», οι βουλευτές του κόμματος στη Βουλή έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον επιβεβαιώσουν.

Μεγαλύτερο άγχος φαινόταν να τους διακατέχει για το ποιος θα αναδειχθεί σε «ηγήτορα» της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, τον διαγωνισμό με το ΠΑΣΟΚ για τα σκήπτρα της και το πλασάρισμα στη δεύτερη θέση των ευρωεκλογών.

Κάπως έτσι, περιόρισαν την πρόταση μομφής στο πρόσωπο του Κυρ. Μητσοτάκη. «Ο κ. Μητσοτάκης υποτίμησε τη Βουλή και την κοινωνία, πρέπει να απολογηθεί», ανέφερε ο Σ. Φάμελλος, «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια στις συγκοινωνίες», είπε η Ολγα Γεροβασίλη, «η σημερινή πρόταση δυσπιστίας είναι μια κραυγή αγωνίας μπροστά στην πρωτοφανή πολιτική παρακμή συνολικά του νεοφεουδαρχικού συστήματος που έχει εγκαταστήσει στη χώρα η ΝΔ και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης», συνέχισε η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία επιπλέον διαμαρτυρήθηκε ότι «αυτό που ζούμε δεν είναι το φιλελεύθερο κράτος, που πάλι παραχαράσσετε και παριστάνετε ότι υπηρετείτε. Είναι μια μητσοτακική φεδουαρχία, πολύ μακριά από το ευρωπαϊκό κεκτημένο του κράτους δικαίου»!

Εννοείται ούτε λόγος για τις πραγματικές αιτίες που προκάλεσαν το έγκλημα, αφού στο κάδρο των υπαίτιων περιλαμβάνονται και οι ίδιοι. Κατά συνέπεια, η διέξοδος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εκλογές, με ή χωρίς διεθνείς παρατηρητές. «Η λύση, όπως ορθά και ξεκάθαρα το διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, είναι η άμεση προσφυγή στην κάλπη», ανέφερε η γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Θ. Τζάκρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ