Πέμπτη 28 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ
Μόνο οι λαϊκοί αγώνες στριμώχνουν την κυβέρνηση

«Η μομφή του ΚΚΕ ενάντια στην κυβέρνηση και η αντιπολίτευσή του στην αντιλαϊκή πολιτική γίνονται πράξη κάθε μέρα στους λαϊκούς αγώνες, με τους αγωνιζόμενους αγρότες, με τους ξεσηκωμένους φοιτητές και με τους εργαζόμενους που διεκδικούν και απεργούν, όπως πρόσφατα στη μεγάλη πανελλαδική απεργία, αλλά και σε πολλούς κλάδους και χώρους δουλειάς», τόνισε ο Γ. Δελής, σημειώνοντας πως «αυτοί όλοι είναι που τον στριμώχνουν πραγματικά και τον ζορίζουν τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του».

Υπογράμμισε δε πως δεν υπάρχει άλλο κόμμα εκτός από το ΚΚΕ που να διαθέτει όλες του τις δυνάμεις για να πολλαπλασιαστούν και να δυναμώσουν οι αγώνες σε όλα τα μέτωπα. «Να ποια είναι η πραγματική, η μοναδική μαχητική αντιπολίτευση και αυτή πρέπει να δυναμώσει περισσότερο», είπε.

Ο Γ. Δελής εξήγησε ότι οδηγός του ΚΚΕ όταν πρότεινε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ήταν το εμβληματικό σύνθημα που ακούστηκε σε όλες τις λαϊκές κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη: «`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Στόχος του ΚΚΕ ήταν να φωτιστούν τα πραγματικά αίτια για να μην επαναληφθεί το έγκλημα, να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

Επισήμανε ότι παρά την προσπάθεια συγκάλυψης, αρκετές ήταν οι πλευρές του εγκλήματος που φωτίστηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή. Αποκαλύφθηκε η γενεσιουργός αιτία για το έγκλημα, η πολιτική της «απελευθέρωσης» - ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που εκπορεύεται από την ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ