Σάββατο 30 Μάρτη 2024 - Κυριακή 31 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!

Συγκεντρώσεις στα δικαστήρια την ερχόμενη βδομάδα ενάντια σε απαράδεκτες διώξεις

«Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση, να σταματήσει τώρα η προσπάθεια ποινικοποίησης και τρομοκρατίας όσων αγωνίζονται», απαιτούν με κοινή τους ανακοίνωση πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις και καλούν τους εργαζόμενους να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους με συγκεντρώσεις στα δικαστήρια Ευελπίδων στην Αθήνα, κατά την εκδίκαση διώξεων συνδικαλιστών.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 2 Απρίλη στις 9 π.μ. μπροστά από το κτίριο 9, και την Παρασκευή 5 Απρίλη την ίδια ώρα στο κτίριο 12. Κάλεσμα στις δύο συγκεντρώσεις απευθύνει και το ΠΑΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 2 Απρίλη δικάζονται 4 εργαζόμενοι ύστερα από την απαράδεκτη ποινική δίωξη στην οποία προχώρησε, με ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες, η εργοδοσία της επιχείρησης «Αφοί Βλάχου», κατά τη διάρκεια της δεκαήμερης απεργίας των εργαζομένων εκεί, τον Ιούλη του 2019, ενάντια στην απόλυση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και εργαζόμενου στην επιχείρηση. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής είναι και ένας εκ των κατηγορουμένων που σέρνεται στη συγκεκριμένη δίκη, μαζί με τον πρόεδρο του Κλαδικού Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου και δύο ακόμα εργαζόμενους που πήραν μέρος στην απεργία.

Την Παρασκευή 5 Απρίλη, δικάζεται επίσης ο Βάλσαμος Συρίγος, γγ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, επειδή το 2019 υπερασπίστηκε μαζί με άλλους εργαζόμενους το σπίτι λαϊκής οικογένειας από πλειστηριασμό.

Τα συνδικάτα προειδοποιούν «κράτος και εργοδοσία ότι αυτές οι πρακτικές δεν θα περάσουν και δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα μας για να ζήσουν οι εργαζόμενοι σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες τον 21ο αιώνα. Οι συνάδελφοι που διώκονται, έχουν στο πλευρό τους όλα τα συνδικάτα της χώρας, άλλους μαζικούς φορείς, που παλεύουν ενάντια σε αυτήν την πολιτική που επιτίθεται λυσσαλέα στα δικαιώματά μας. Η αλληλεγγύη των εργαζομένων θα σπάσει και αυτή την προσπάθεια κράτους και εργοδοτών».

Την ανακοίνωση υπογράφουν: Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής. Επίσης, τα συνδικάτα - σωματεία: Τύπου - Χάρτου, επιχείρησης «Αφοί Βλάχου ΑΕ», Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ΑΒΕΕ Λαυρίου ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ (πρώην) ΣΕΒΟ 1982, Προσωπικού Σταθμού ΔΕΗ ΑΗΣ Λαυρίου, Ηλεκτροτεχνιτών Λαυρίου, Οικοδόμων Λαυρεωτικής, Παράρτημα Νοτιοανατολικών του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, επιχείρησης «Σελέκτ Σέρβις», Συνταξιούχων Σπάτων - Αρτέμιδας, Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης των Λαών «ΛΑΥΡΙΟ - ΑΛΕΞΙΝΑΤΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ