Σάββατο 30 Μάρτη 2024 - Κυριακή 31 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ισόβια για την παιδοκτόνο Ρούλα Πισπιρίγκου

Ποινή ισόβιας κάθειρξης αποφάσισε την Παρασκευή το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την 35χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την ομόφωνη απόφαση ενοχής της για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η κατηγορούμενη διέπραξε τόσο το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όσο και αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η Πισπιρίγκου χορήγησε κεταμίνη στην 9χρονη κόρη της αρχικά τον Απρίλη του 2021 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Πάτρα, με αποτέλεσμα η Τζωρτζίνα να υποστεί ανακοπή και να επανέλθει με τετραπληγία, και στη συνέχεια τον Γενάρη του 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου η δόση ήταν θανατηφόρα. Την καταδίκη της κατηγορούμενης είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας, Ευαγγελία Σπυρίδωνος, η οποία σε μια μαραθώνια αγόρευση είχε καταλήξει ότι «το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στην μικρή Τζωρτζίνα δεν είναι άλλο παρά το χέρι της μητέρας της».

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και η δεύτερη δικαστική διαδικασία, για τη δολοφονία από την Πισπιρίγκου και των άλλων δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ιριδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ