Τρίτη 2 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Συνεχίζεται η αιμοδοσία στη μνήμη του Θ. Μικρούτσικου

«Για τον Θάνο και κάθε Θάνο»

Εως αύριο, Τετάρτη, στην πλατεία Γεωργίου συνεχίζεται η καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με την οικογένεια του μεγάλου Πατρινού μουσικοσυνθέτη, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Αιμοληψίας του ΠΓΝ Πατρών, για 5η χρονιά φέτος.

Το πρόγραμμα της αιμοδοσίας έχει ως εξής: Τρίτη: 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. Τετάρτη: 10 π.μ. - 1 μ.μ.

Οπως τονίζεται, «στόχος και φέτος είναι να ενισχυθεί η εθελοντική αιμοδοσία και ένα σημαντικό κοινωνικό αγαθό όπως είναι το αίμα να δίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Ηδη σε αυτήν την προσπάθεια τα πέντε χρόνια που πέρασαν η ανταπόκριση της πόλης στην οποία γεννήθηκε ο Θάνος και ξεκίνησε τα μουσικά του βήματα είναι μοναδική», με τον δήμο και όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθεια να καλούν σε μαζική, ενεργή συμμετοχή.

«Αυτή ήταν και η επιθυμία του Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος στην τελευταία του ανάρτηση έγραφε: "Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα. Για τον Θ. Μ. Για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες», αναφέρουν οι διοργανωτές, καταλήγοντας:

«Εκείνες τις μέρες ο Θάνος χρειάστηκε να κάνει πολλές μεταγγίσεις αίματος. Αναρωτιόταν αν κάποιος χωρίς οικογένεια, χωρίς φίλους θα μπορούσε επίσης να κάνει το ίδιο. Η αγωνία του ήταν η αφετηρία για αυτήν την πρωτοβουλία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ