Τρίτη 2 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Να μη χρησιμοποιηθεί η Τέχνη για να «ξεπλυθούν» τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα

Κάτω από τις αντιδράσεις φαίνεται να ακυρώνεται η προγραμματισμένη συναυλία του δήμου Αθηναίων υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ

RIZOSPASTIS

Κάτω από τις σφοδρές αντιδράσεις πλήθους συντελεστών της συναυλίας, του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου αλλά και του εργατικού - λαϊκού κινήματος, η συναυλία, που επρόκειτο να διοργανώσει ο δήμος της Αθήνας τη Δευτέρα 29 Απρίλη υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ, δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του δήμου, ο Χ. Δούκας εισηγείται στο ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ την αναβολή της. Το θέμα ανέδειξε με παρέμβασή της στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση», δηλώνοντας ξεκάθαρα προς τη δημοτική αρχή ότι «δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί τέτοια συναυλία, γιατί χιλιάδες διαδηλωτές θα είναι απέξω και θα το αποτρέψουμε».

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) δήλωσε ξεκάθαρα ότι «δεν μπορούμε εμείς να παίζουμε μουσική σε αξιωματούχους του Ισραήλ», την ώρα που «η κατακραυγή στη χώρα μας και διεθνώς ενάντια στα εγκλήματα του Ισραήλ έχει φουντώσει, την ώρα που οι νεκροί άμαχοι έχουν ξεπεράσει τις 30.000 στη Γάζα». Αλλωστε, όπως αναφέρει ο ΠΜΣ, «είμαστε με τους λαούς και τα δικαιώματά τους. Δεν είμαστε με τους εγκληματίες, το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, τη συμμετοχή της δικής μας χώρας, την αποστολή φαντάρων 3.500 χλμ. εκτός συνόρων για τα "εθνικά συμφέροντα"». Ενώ, όπως σημειώνει, «φαίνεται ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση χρησιμοποίησης της Τέχνης για να "ξεπλυθούν" τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Τις προηγούμενες μέρες η Χορωδία του Αμερικανικού Στρατού είχε προγραμματισμένες εμφανίσεις στην Καβάλα και στη Λάρισα σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές των πόλεων. Πήραν την απάντηση που έπρεπε από τον λαό των περιοχών αυτών».

Ενώ ασύλληπτη πρόκληση χαρακτήρισε το ΠΑΜΕ τα σχέδια του δήμου Αθηναίων να διοργανώσει συναυλία σε συνεργασία με την πρεσβεία του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ. «Τη στιγμή που ο λαός της Παλαιστίνης δεν προλαβαίνει να θάψει τα παιδιά του, την ώρα που γινόμαστε μάρτυρες μιας γενοκτονίας, την ώρα που ο λαός της Παλαιστίνης λιμοκτονεί, ο δήμος της Αθήνας θέλει να λειτουργήσει ως πλυντήριο των δολοφόνων», καταγγέλλει. «Δεν θα περάσει!», ξεκαθαρίζει και χαιρετίζει την εναντίωση που έχουν ήδη εκφράσει μουσικοί του δήμου αλλά και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος στα σχέδια αυτά. «Οι εργαζόμενοι της Αθήνας δεν θα ανεχτούμε τους φονιάδες του λαού της Παλαιστίνης, των γυναικόπαιδων να κάνουν πασαρέλα στην πόλη μας! Οι Ισραηλινοί δολοφόνοι είναι ανεπιθύμητοι! Αυτή η συναυλία δεν θα γίνει. Τώρα να ακυρωθεί άμεσα από τον δήμο. Να σταματήσει κάθε στήριξη στους μακελάρηδες του Ισραήλ που τους στηρίζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Την ακύρωση της απόφασης απαίτησε και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ