Τρίτη 30 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Χιλιοειπωμένες εξαγγελίες

Υπό την πίεση των καταγγελιών των εργαζομένων στα αστικά λεωφορεία ότι όλοι οι αρμόδιοι αδιαφορούν για την επίλυση απλών καθημερινών προβλημάτων, που καθιστούν αναξιόπιστες τις αστικές συγκοινωνίες, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών και η ηγεσία της ΕΘΕΛ προχώρησαν χτες σε χιλιοειπωμένες εξαγγελίες, που ουδέποτε υλοποιούνται.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσαν, περιλαμβάνονται: Η επέκταση των λεωφορειολωρίδων (θ' αρχίσει μετά από τρεις μήνες), με προοπτική στο τέλος του 2003 να φτάσουν στα 45 από 16,5 χιλιόμετρα που είναι τώρα. Για την καλύτερη «αστυνόμευση» θα τοποθετηθούν ακόμα 10 ηλεκτρονικές κάμερες, για να γεμίσει η πόλη με χιλιάδες μάτια του «μεγάλου αδελφού» (σήμερα λειτουργούν δύο στην Πατησίων και στη Βασ. Σοφίας) και ο ΟΑΣΑ θα προμηθευτεί άλλους 10 γερανούς για την απομάκρυνση όσων οχημάτων παρεμποδίζουν τη διέλευση των λεωφορείων. Στο τέλος του 2002 θα ξεκινήσει και η προμήθεια 600 καινούριων λεωφορείων, αξίας 150 εκατ. ευρώ και άλλων 120 - 150 λεωφορείων που κινούνται με φυσικό αέριο. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, θα κυκλοφορήσουν επιπλέον 670 λεωφορεία συν τα 1.200 που απαιτούνται για την εκτέλεση του προγράμματος μετακίνησης επιβατών. Παράλληλα, θα τεθούν σε 24ωρη λειτουργία και επτά λεωφορειακές γραμμές.

Τέλος, στη συνέντευξη που παραχώρησαν χτες ο Χρ. Βερελής και η ηγεσία της ΕΘΕΛ, ανακοινώθηκε και η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος ''Ακου τη Στάση''. Πρόκειται για ένα σύστημα ενημέρωσης του επιβατικού κοινού μέσω μεγαφωνικής εγκατάστασης για τον αριθμό του λεωφορείου που πλησιάζει, ενώ μέσα στο λεωφορείο οι επιβάτες ενημερώνονται για την επόμενη στάση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ