Τρίτη 30 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναβρασμός στα νησιά για την ακτοπλοΐα

Στην Αλόννησο απέκλεισαν το λιμάνι

Αγωνιστικό αναβρασμό εξακολουθεί να προκαλεί στα νησιά του Αιγαίου η ραγδαία υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που συνοδεύεται με περικοπές δρομολογίων, τις αυξήσεις - φωτιά στα εισιτήρια και πολλά άλλα.

Μετά τη Λήμνο και τη Κάλυμνο σειρά είχε την περασμένη Κυριακή η Αλόννησος. Σύσσωμοι οι κάτοικοι του νησιού, από το πρωί μέχρι το βράδυ, είχαν αποκλείσει το λιμάνι «μπλοκάροντας» τις αφιξοαναχωρήσεις των πλοίων και των υδροπτέρυγων. Αιτία της αγωνιστικής κινητοποίησης αποτέλεσε το γεγονός ότι το νησί, όπως προκύπτει από τα νέα δρομολόγια που έχουν ανακοινωθεί, θα εξυπηρετείται στο εξής μόνο με ένα επιβατηγό πλοίο την ημέρα από το Βόλο, ενώ μέχρι τώρα ήταν τρία!

Τα όσα δραματικά βιώνουν σήμερα οι νησιώτες προέρχονται από το νομοθετικό έκτρωμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ 2932/2001 για την «απελευθέρωση» των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Νόμος που έδωσε νέα ώθηση στα πανιά της εφοπλιστικής ασυδοσίας και ήρθε να ενσωματώσει τον εκτρωματικό κανονισμό 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο οποίος αίρει το καμποτάζ με την ελληνική νομοθεσία. Ο νέος νόμος 2932 θα τεθεί σε πλήρη ισχύ την 1η Νοέμβρη και τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην ακτοπλοϊα «δείχνουν - όπως σχολίασε ο δήμαρχος της Αλόννησου Ορ. Παπαχρήστου στα μέσα ενημέρωσης - τι θα ακολουθήσει για μας και μετά την 1η Νοεμβρίου».

Μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα των νησιωτών της Αλόννησου έστειλαν η ΠΕΜΕΝ και ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, με το οποίο καλούν νησιώτες και ναυτεργάτες σε συντονισμό του αγώνα για να αποκρουστεί η διαλυτική πολιτική της κυβέρνησης και για τη σύσταση δημόσιου Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη, ασφαλή και φτηνή συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ