Παρασκευή 12 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Επιλέγουμε σταθερή, ακλόνητη λαϊκή αντιπολίτευση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ

Να γεμίσουν οι κάλπες των ευρωεκλογών «με χιλιάδες κόκκινα ψηφοδέλτια, για δυνατό ΚΚΕ και στην Ευρωβουλή, για σταθερή, ακλόνητη, μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση», κάλεσε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης 10 Απρίλη σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του διοικητηρίου της ΠΕ Βοιωτίας, όπου ανάμεσα στους παρευρισκόμενους βρέθηκαν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι συνδικάτων, βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, νέοι και συνταξιούχοι, που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν πλάι πλάι με τους κομμουνιστές στους μεγάλους και μικρούς αγώνες που αναπτύχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς.

Στους αγώνες αυτούς και στις προοπτικές συμπόρευσης με το ΚΚΕ που διαμόρφωσαν στάθηκε, ανοίγοντας την εκδήλωση, η Λιάνα Καραβασίλη, Γραμματέας της ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ, καλώντας σε ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ για να δυναμώσουν και οι αγώνες του λαού της περιοχής.

Τη δική τους πείρα εξάλλου κατέθεσαν συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες που συμμετέχουν ενεργά στο κίνημα, που στην πράξη συμπορεύονται με το ΚΚΕ και δίνουν μαζί του και τη μάχη των ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα παρεμβάσεις έγιναν από τους: Κώστα Κολιούση, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, Γιάννη Δράκο, νέο αγρότη και μέλος του συντονιστικού των αγροτών στο μπλόκο του Κάστρου, Φωτεινή Μητσικώστα, εκπαιδευτικό και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας, και Γιώργο Στάντζο, αυτοαπασχολούμενο στην εστίαση.

Αναπαράγουν το εμπόριο ελπίδας και φόβου


Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα κάλπικα διλήμματα και στο εμπόριο ελπίδας και φόβου που προβάλλουν η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα όσο πλησιάζουμε στην κάλπη των ευρωεκλογών, για να εγκλωβίσουν και να υφαρπάξουν την ψήφο των εργαζομένων και του λαού, σημειώνοντας:

«Πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές και έθεσε προκλητικά το εξής δίλημμα:

Αν θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε σταθερά στον δρόμο που μας έφερε ως εδώ και ο οποίος οδηγεί στην "ευημερία για όλους", όπως μας διαβεβαίωσε, ή θα ξεστρατίσουμε σε επικίνδυνους πειραματισμούς.

Και ποιος είναι αυτός ο δρόμος;

Η συνεχής ενίσχυση απ' το κράτος και τα ταμεία της ΕΕ των επενδύσεων, των κερδών και της ανταγωνιστικότητας των ομίλων, με την υπόσχεση ότι τα οφέλη θα διαχυθούν προσεχώς σε όλη την κοινωνία. Η εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ, που τάχα αποτελεί την ασπίδα για τα δικαιώματά μας.

Αυτό το παραμύθι, αυτό το εμπόριο ελπίδας και φόβου αναπαράγουν όλο και πιο έντονα τα διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος. Από κοντά τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, απ' την αμαρτωλή, ξεπεσμένη σοσιαλδημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τα κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ, ως τον Βελόπουλο που παριστάνει τον "αντισυστημικό", όλοι τους προτείνουν να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, στις ίδιες ράγες, αλλά να αλλάξουμε μηχανοδηγό (...)

Εμείς σας καλούμε να σκεφτείτε με βάση και την πείρα σας, πού οδήγησε τη δική σας ζωή αυτός ο δρόμος, πού οδηγεί το μέλλον, ποιος είπε την αλήθεια στον λαό και ποιοι προσπαθούν συνεχώς να τον εξαπατήσουν.

Η αλήθεια με τη γλώσσα των αριθμών είναι ότι στη Στερεά Ελλάδα η ανεργία το 2022 πλησίασε το 14% (13,8%) και ότι πάνω από 20.000 είναι άνεργοι πάνω από δύο χρόνια (...)

Η αλήθεια είναι ότι το ποσοστό του πληθυσμού της Στερεάς Ελλάδας που βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο ακραίας φτώχειας πλησίασε το 23% (22,8%) και αυξήθηκε απ' το 2019 που είχε ήδη φτάσει στο 20%.

Και τι απαντά προκλητικά η κυβέρνηση;

Οτι πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι γιατί η Περιφέρεια της Στερεάς έχει συγκριτικά ένα απ' τα χαμηλότερα ποσοστά φτώχειας.

Δεν θα διαλύσουμε τις ζωές μας για τα κέρδη τους

Αυτός είναι ο δρόμος που η κυβέρνηση μας καλεί να συνεχίσουμε να βαδίζουμε και να μην "ξεστρατίσουμε". Ο δρόμος που θα θυσιάζουμε εμείς καθημερινά τις ανάγκες μας για τα κέρδη τους.

Και δεν μιλάμε μόνο για το εισόδημά μας. Μιλάμε για την υγεία μας και την ίδια τη ζωή μας (...)

Για τα δημόσια νοσοκομεία ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει ξανά και ξανά τις ίδιες υποσχέσεις, την ίδια κοροϊδία, ότι θα καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και σε υποδομές και ότι θα αναβαθμιστούν επιτέλους τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Ολοι αγανακτούμε βλέποντας τη μια κυβέρνηση μετά την άλλη να ακολουθούν μια κάλπικη πολιτική προσλήψεων με απαράδεκτους μισθούς, που αφήνει στην πράξη κενές τις μόνιμες θέσεις εργασίας και τις αναγκαίες ειδικότητες.

Ετσι φτάσαμε να πεθαίνει εδώ στην περιοχή μια 50χρονη από έλλειψη αναισθησιολόγου και να συνεχίζονται οι μετακινήσεις αναισθησιολόγων απ' τα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας. Ετσι φτάσαμε στη μετακίνηση γενικών γιατρών απ' τα Κέντρα Υγείας Αλιάρτου και Διστόμου για να καλυφθούν οι εφημερίες στο Νοσοκομείο της Αμφισσας.

Γι' αυτό και διαμαρτύρονται δίκαια οι νοσοκομειακοί γιατροί, ότι δεν τους έφταναν τα εξαντλητικά ωράρια και οι καθηλωμένοι μισθοί, υποχρεώνονται πλέον σε αναγκαστικές μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Τι κάνει για όλα αυτά η σημερινή κυβέρνηση; Προχωρά ακόμα πιο αποφασιστικά την πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας και μας επιφυλάσσει τον ρόλο του πελάτη στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο τιμοκατάλογος έχει ήδη ανακοινωθεί από 300 έως 2.000 ευρώ άμεση πληρωμή και τα υπόλοιπα θα τα δώσουμε ως ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Αν δεν έχουμε, θα περιμένουμε μήνες και χρόνια στις λίστες της ντροπής, με κίνδυνο να χάσουμε τη ζωή μας περιμένοντας.

Αντίστοιχα (...) Να περιμένουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς που στοιβάζονται σε άθλιες εγκαταστάσεις, χωρίς αντισεισμική θωράκιση και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου που στεγάζονται σε κτίριο που δεν έχει κατασκευαστεί για σχολείο και δεν διαθέτει πραγματικό στούντιο.

Να περιμένουν οι εκπαιδευτικοί που παραμένουν στο άθλιο καθεστώς του αναπληρωτή (...)

Συνένοχα όλα τα κόμματα του συστήματος

Ολα τα κόμματα του συστήματος, ιδιαίτερα αυτά της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, είναι συνένοχα γι' αυτήν την εγκληματική πολιτική σε βάρος των αναγκών μας. Ολοι συμφωνούν με τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Τις προωθούν μαζί και τις ψηφίζουν μαζί. Και όσο περισσότερο συμφωνούν, τόσο σηκώνουν τους τόνους της κάλπικης διαμάχης για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ολοι μαζί προώθησαν την "απελευθέρωση" των σιδηροδρομικών μεταφορών, τον τεμαχισμό του μεταφορικού έργου σε ιδιωτική και κρατική εταιρεία και τώρα αλληλοκατηγορούνται για το ποιος έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες για τις επιλογές που βρίσκονται πίσω απ' το έγκλημα στα Τέμπη.

Είναι όμως όλοι συνένοχοι για τη χρόνια υποστελέχωση, τον κατακερματισμό των λειτουργιών, τη μη εκτέλεση συμβατικών υποχρεώσεων των εταιρειών, τον ελλιπή κρατικό έλεγχο. Είναι συνένοχοι για όλα τα "τέκνα" της "απελευθέρωσης" και της εμπορευματοποίησης.

Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για τα ατυχήματα που προηγήθηκαν, όπως στο Αδενδρο το 2017 και την ακινητοποίηση και σύγκρουση επιβατικού συρμού εδώ στη Λιβαδειά, το 2022, με 12 τραυματίες και 820 επιβάτες εγκλωβισμένους μέσα στη νύχτα χωρίς θέρμανση.

Ολοι μαζί συμφώνησαν και προώθησαν την "απελευθέρωση" της αγοράς Ενέργειας και την "πράσινη μετάβαση", που οδήγησε στην αύξηση της ενεργειακής φτώχειας απ' τη μια και στα υπέρογκα κέρδη των "πράσινων" ομίλων απ' την άλλη (...)

Η ΕΕ του πολέμου

Πάνω απ' όλα, τα κόμματα του συστήματος και της σοσιαλδημοκρατίας είναι συνένοχα για τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, την ώρα που δυναμώνουν τα τύμπανα του πολέμου και η φωτιά επεκτείνεται απ' το έδαφος της Ουκρανίας ως τη Μέση Ανατολή.

Γνωρίζουμε πόσο αιματοβαμμένη είναι η ιστορία της δολοφονικής μηχανής πολέμου του ΝΑΤΟ. Ομως, και αυτοτελώς η ΕΕ προχωρά με γρήγορο ρυθμό στην κατεύθυνση της πολεμικής προετοιμασίας. Οχι μόνο με την εμπλοκή στον πόλεμο Ουκρανίας - Ρωσίας και τη στήριξη της σφαγής του λαού της Παλαιστίνης απ' το Ισραήλ.

Αλλά και με ισχυρή χρηματοδότηση των στρατιωτικών εξοπλισμών απ' το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αμυνας και άλλους μηχανισμούς που αποφασίστηκαν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (...)

Ολα τα κόμματα του συστήματος, είτε συμφωνούν ανοιχτά είτε σιωπούν, είναι συνεργοί στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Μάλιστα, ο Κασσελάκης ξεπέρασε ακόμα και τον Μητσοτάκη στην υποστήριξη της μετατροπής της χώρας σε αιχμή του δόρατος του ΝΑΤΟ, το οποίο χαρακτηρίζει "Ιερή Συμμαχία". Αυτή είναι η κατάντια τους».

Υπάρχει άλλος δρόμος

Στη συνέχεια ο ομιλητής αναφέρθηκε στον μύθο ότι μπορεί να γίνει πιο φιλολαϊκή η ΕΕ και τόνισε ότι υπάρχει διέξοδος, υπάρχει ο δρόμος της ανατροπής για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Σχετικά με την υπεροχή του σοσιαλισμού ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Οι εργαζόμενοι δεν θα αναζητούσαν δουλειά μέσα στη ζούγκλα της αγοράς και της εκμετάλλευσης.

Δεν θα αγωνιούσαν αν θα λήξει η προσωρινή σύμβαση εργασίας και θα βρεθούν ξανά στην ουρά των ανέργων.

Δεν θα ζούσαν μέσα στην ανασφάλεια για το αν θα βρεθεί κάποιος επενδυτής για να συνεχιστεί η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ με γνώμονα το υψηλό κέρδος του.

Δεν θα εξαρτιόταν η αξιοποίηση του εγχώριου ορυκτού πλούτου και των εγχώριων ενεργειακών πηγών, καθώς και η βιομηχανική παραγωγή απ' τα συμφέροντα των μεγαλομετόχων των ομίλων.

Για παράδειγμα, με βάση την παραγωγή σιδηρονικελίου, θα προχωρούσε η παραγωγή στη χώρα ανοξείδωτου χάλυβα και πολλών απαραίτητων προϊόντων για τη ναυπηγοεπισκευή, τον ιατρικό εξοπλισμό, τις οικιακές συσκευές και πολλές άλλες χρήσεις.

Ολοι οι εργαζόμενοι θα κατανέμονταν σχεδιασμένα στις διάφορες μονάδες με μέριμνα για την προληπτική προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους, με διασφαλισμένο επαρκή ελεύθερο χρόνο.

Δεν θα αγωνιούσαν για το αν θα έρθει έγκαιρα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όταν κινδυνεύει η ζωή τους, για το αν θα υπάρχουν στο νοσοκομείο οι κατάλληλες ειδικότητες, αν θα έχουν να πληρώσουν για να μην περιμένουν μήνες να εξεταστούν ή να χειρουργηθούν στις λίστες της ντροπής.

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αντεπίθεσης

Με την ψήφο στο ΚΚΕ δηλώνουμε ότι δεν δίνουμε τη συγκατάθεσή μας, δεν επικροτούμε, δεν συμφωνούμε να συνεχίσουμε στον δρόμο που μας έφερε στη σημερινή μας κατάσταση.

Με την ψήφο στο ΚΚΕ καταδικάζουμε την κυβέρνηση και τα κόμματα της κάλπικης αντιπολίτευσης, όχι μόνο για ό,τι έκαναν ως τώρα, αλλά και για τα νέα εγκλήματα που ετοιμάζουν σε βάρος μας.

Με την ψήφο στο ΚΚΕ στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αντεπίθεσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ότι θέλουμε και μπορούμε να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ.

Με την ψήφο στο ΚΚΕ επιλέγουμε σταθερή, ακλόνητη, μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση και ενισχύουμε τη δύναμη που μπαίνει μπροστά για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Φίλες και φίλοι, μπορούμε να γεμίσουμε τις κάλπες με χιλιάδες κόκκινα ψηφοδέλτια. Μπορούμε να βγάλουμε το ΚΚΕ πιο δυνατό εδώ στη Λιβαδειά και σ' όλη την Ελλάδα. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Καλό αγώνα και καλή δύναμη!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ