Τρίτη 16 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με αστικό λεωφορείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς χτες το πρωί στην περιοχή των Λιοσίων. Συγκεκριμένα, αστικό λεωφορείο προσέκρουσε σε κολόνα στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου πλησίον της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών στη Ζοφριά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά πέντε επιβαίνοντες. Ο οδηγός φέρεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην πρόσκρουση.

ΤΟ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ: Το διαρκές κυνήγι του κέρδους οδηγεί σε ατυχήματα

Σε σχόλιό της η Τομεακή Οργάνωση Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ σημειώνει: «Το σοβαρό τροχαίο με λεωφορείο των ΚΤΕΛ, που εκτελούσε δρομολόγιο αστικής συγκοινωνίας, αποτελεί άλλη μια απόδειξη των συνεπειών της εγκληματικής πολιτικής της απελευθέρωσης - ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών» και επισημαίνει πως οι αιτίες που προξένησαν το τροχαίο είναι «το διαρκές κυνήγι του κέρδους από την ΚΤΕΛ ΑΕ. Κυνήγι που οδηγεί στα εξοντωτικά ωράρια εργασίας των οδηγών που μπορεί να φτάνουν έως και τις 16 ώρες, η υποχρέωση από την εργοδοσία να δουλεύουν ρεπό, οι άθλιες συνθήκες εργασίας αφού αναγκάζονται να κάνουν και εργασίες έξω από τα καθήκοντά τους όπως ο καθαρισμός του οχήματος, η κακή κατάσταση και η ελλιπής συντήρηση των περισσότερων λεωφορείων των ΚΤΕΛ».

Για άλλη μια φορά, συνεχίζει, επιβεβαιώνεται ότι οι εργαζόμενοι και ο φτωχός λαός είναι καθημερινά αντιμέτωποι με το δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» και στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής.

Γι' αυτό, τώρα, «είναι απαραίτητο ο λαός μας και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στον αγώνα για ασφαλείς, τακτικές, φτηνές αστικές συγκοινωνίες, που θα καλύπτουν καθολικά τις σύγχρονες ανάγκες μετακίνησης του λαού» καταλήγει και συμπληρώνει πως πρέπει «να καταδικάσει ο λαός μας τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις στρατηγικές πολιτικές επιλογές όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, που έχουν επιβάλει την εμπλοκή επιχειρηματικών συμφερόντων μέσα στη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών, την απελευθέρωσή τους και τη λειτουργία τους με τη σχέση κόστους - οφέλους».

  • Τροχαίο ατύχημα με τρόλεϊ και ένα τουριστικό λεωφορείο σημειώθηκε και το μεσημέρι στην οδό Πανεπιστημίου. Από το τροχαίο υπήρξαν έξι ελαφρά τραυματίες. Το τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε όταν ο άξονας μέσω του οποίου ηλεκτροδοτείται το τρόλεϊ ξεκόλλησε από το ηλεκτροφόρο σύρμα, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε διερχόμενο διώροφο τουριστικό λεωφορείο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ