Σάββατο 4 Μάη 2002 - Κυριακή 5 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Τέσσερα στα πέντε ο Σουμάχερ

Απόλυτος κυρίαρχος, κατέκτησε την τέταρτη νίκη του στα πέντε φετινά γκραν πρι, δείχνοντας μάλιστα, με τη διαφορά που δημιούργησε, ότι όλοι οι άλλοι μπορούν να ελπίζουν μόνο σε κάποια ατυχία του Γερμανού παγκόσμιου πρωταθλητή

Από την πρώτη στροφή, ο Michael Schumacher έδειξε ότι και στην Ισπανία θα έπιανε τον ταύρο από τα κέρατα. Ο Σούμι πέτυχε αυτήν τη νίκη, που ήταν η 57η στην καριέρα του, οδηγώντας το εφεδρικό μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας, διότι το κανονικό μονοθέσιο παρουσίασε πρόβλημα υδραυλικών. Αυτή η παράμετρος καταδεικνύει και τη διαφορά του νέου μονοθεσίου της Ferrari από τα άλλα, τα οποία σαφέστατα υπολείπονται σε δύναμη. Η Ferrari βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, με διαφορά τέτοια που είναι δύσκολο να καλυφθεί, δημιουργώντας ήδη έναν προβληματισμό για την εξέλιξη, που χωρίς ανταγωνισμό δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον. Πάντως, ο αγώνας δεν ξεκινούσε στη Βαρκελώνη με τους καλύτερους οιωνούς για την ιταλική ομάδα. Ο Rubens Barrichello δεν ξεκίνησε ποτέ, αφού στο γύρο σχηματισμού χάλασαν τα ηλεκτρικά του επιλογέα ταχυτήτων. Η ατυχία του δεύτερου οδηγού της Ferrari δεν πτόησε τον Γερμανό πρωταθλητή, που ξεκίνησε και παρέμεινε πρώτος. Οι οδηγοί της Williams προσπάθησαν να τον κυνηγήσουν, μα ο Σουμάχερ απομακρυνόταν, καταρρίπτοντας συνεχώς το ρεκόρ ταχύτερου γύρου. Ο αδελφός του, μάλιστα, Ralf Schumacher, που ακολουθούσε στη δεύτερη θέση, οδήγησε τόσο οριακά με αποτέλεσμα να καταστρέψει το κάτω μέρος της Williams, ν' αλλάξει δύο φορές το ρύγχος της και στο τέλος να εγκαταλείψει από βλάβη στον κινητήρα. Ο άλλος οδηγός της Williams, ο Juan - Pablo Montoya, παρά τα προβλήματα στους ανεφοδιασμούς, τερμάτισε δεύτερος, αρκετά πίσω (35 δευτερόλεπτα) από τον Σουμάχερ. O David Coulthard τερμάτισε τρίτος, πραγματοποιώντας τον καλύτερο φετινό του αγώνα, αφού ξεκίνησε έβδομος και έδωσε σκληρό αγώνα ιδίως με τον Jenson Button. Εκπληκτική ήταν η απόδοση των κινητήρων της Ferrari -περσινής έκδοσης - των Sauber. Ο Nick Heidfeld τερμάτισε τέταρτος με την Sauber που έδειξε πολύ δυνατή, ενώ ο Felipe Massa, πέμπτος, δείχνοντας και δείγματα του ταλέντου του, όταν με ψυχραιμία ξεπέρασε μια δύσκολη στιγμή με τους Jenson Button και H. H. Frentzen. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο H. H. Frentzen, που ξεπέρασε τα αεροδυναμικά προβλήματα της Arrows.


Ο «Σούμι» οδηγεί... (δεξιά), ο Μοντόγια
Ο «Σούμι» οδηγεί... (δεξιά), ο Μοντόγια "τρέχει" για την 2η θέση (κάτω αρισρερά) και ο Κούλθαρντ αλολουθεί τρίτος(κάτω δεξιά)




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ