Πέμπτη 2 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΝΙΔΙ
ΟΧΙ στις απαλλοτριώσεις για τον προαστιακό

Δυναμική συγκέντρωση χτες το απόγευμα - απέκλεισαν για δύο ώρες τις γραμμές του τρένου

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οι κάτοικοι των Μενιδίου κλείνοντας τις γραμμές του τρένου στο ύψος της περιοχής Κόκκινου Μύλου. Απαίτηση των κατοίκων είναι να μην απαλλοτριωθούν οι 248 ιδιοκτησίες εξαιτίας της διάνοιξης των γραμμών για την κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Οι κάτοικοι σημειώνουν πως είναι πάγιο αίτημά τους να γίνει υπογειοποίηση του σιδηροδρόμου, όπως επίσης να ενημερωθούν για τα ακριβή έργα που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στο χώρο, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Επιπρόσθετα ζητήματα που θέτουν οι κάτοικοι είναι ότι η απαλλοτρίωση γίνεται χωρίς αποζημίωση και χωρίς τιμή μονάδας, ενώ όταν θα αποζημιωθούν, αυτό θα γίνει με βάση την αντικειμενική αξία των ακινήτων και όχι την εμπορική αξία τους. Δηλαδή, οι κάτοικοι, αφ' ενός, θα πάρουν πολύ αργά τα χρήματα τους και, αφ' ετέρου, αυτά θα είναι ψίχουλα σε σύγκριση με αυτά που δικαιούνται.

Ετσι οι κάτοικοι ύστερα από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα και του Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής, έκλεισαν τις σιδηροδρομικές γραμμές από τις έξι το απόγευμα μέχρι και μετά τη δύση του ήλιου.

Η Ζαμπία Κατσαδενδράκη, μέλος της διοίκησης της Επιτροπής Αγώνα, είπε στο «Ρ»: «Είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε τέτοιες κινητοποιήσεις από τη στιγμή που δεν εισακουστήκαμε από κανέναν αρμόδιο, παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα είχαμε θέσει τα αιτήματά μας».

O Βασίλης Τοπαλιαννίδης, υποψήφιος δήμαρχος με την «Πανδημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση Μενιδίου», σημείωσε πως αυτές οι απαλλοτριώσεις - όπως όλα δείχνουν - δε θα είναι οι μοναδικές, αλλά θα υπάρξει και συνέχεια. Επίσης, είπε ότι οι πολίτες είναι ανενημέρωτοι και δεν ξέρουν τι ακριβώς θα συμβεί στην περιοχή τους. «Το Μενίδι» σημείωσε, «δεν αντέχει άλλες παρεμβάσεις». Και τόνισε πως η ΠΑΣΥΜ θα είναι μπροστάρης στον αγώνα των κατοίκων για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Δ. Παπανίκας, δήμαρχος Μενιδίου και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ΠΑΣΥΜ, Θ. Τραβασάρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ