Πέμπτη 25 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Δυναμική διαμαρτυρία για το δημοτικό χαράτσι

Από την παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων
Από την παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων
Συνέχεια στην πάλη τους δίνουν οι κάτοικοι πολλών περιοχών του βόρειου Μενιδίου, που συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνα ενάντια στο χαράτσι πολλών χιλιάδων ευρώ που επιχειρεί να τους επιβάλει η δημοτική αρχή Μενιδίου (στηρίχθηκε από τη ΝΔ), με τη λεγόμενη εισφορά σε χρήμα για την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης, που χρονολογείται από το 2010, δηλαδή 14 χρόνια πριν.

Αυτήν τους την απόφαση διατράνωσαν προχτές στο Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών, καταγγέλλοντας και την απαράδεκτη τακτική της δημοτικής αρχής, που τους εμπαίζει εδώ και πάνω από 4 μήνες, με συνεχείς αναβολές της συζήτησης (4 μέχρι τώρα) αυτού του ζωτικού θέματος, που «καίει» εκατοντάδες λαϊκά νοικοκυριά. Με την πίεση που άσκησαν κατάφεραν να αποσπάσουν τη δέσμευση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ότι το θέμα θα έρθει ως τακτικό στην επόμενη συνεδρίαση.

Οι κάτοικοι των γειτονιών αυτών, που υπό βροχή συναντήθηκαν την Παρασκευή 19 Απρίλη στα Μεγάλα Σχοίνα, κατέληξαν σε ένα ψήφισμα διεκδίκησης που εκπρόσωπός τους παρουσίασε και στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με την αγανάκτηση για τον χρόνιο εμπαιγμό τους.

Στο πλευρό των κατοίκων βρίσκεται η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αχαρνών, που συνεχώς θέτει το ζήτημα μήνες τώρα, ενώ το ΚΚΕ έχει αναδείξει το θέμα στην Βουλή, αρχικά με Ερώτηση και στην συνέχεια με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Ανατολικής Αττικής Γ. Γκιόκα, και συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων.

Στο ψήφισμα των κατοίκων σημειώνεται: «Οι κάτοικοι των Μεγάλων Σχοίνων, της Λαθέας και άλλων περιοχών του δήμου Αχαρνών, που συγκεντρωθήκαμε την Παρασκευή 19 Απρίλη το απόγευμα στα Μεγάλα Σχοίνα, δηλώνουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στο νέο χαράτσι με χιλιάδες ευρώ που επιχειρεί να μας φορτώσει η δημοτική αρχή με τη λεγόμενη εισφορά σε χρήμα για την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης που έγινε το 2010, δηλαδή πριν 14 χρόνια. Την ίδια ώρα που δεκαετίες πληρώνουμε υπέρογκα δημοτικά τέλη και άλλους τοπικούς φόρους, οι περιοχές μας παραμένουν χωρίς στοιχειώδεις υποδομές, όπως δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Στον 21ο αιώνα εξακολουθούμε να είμαστε με βόθρους που πληρώνουμε αδρά και "νερουλάδες", που συγκεντρώνονται σε όλο και μεγαλύτερες επιχειρήσεις».

Και προσθέτουν: «Αποφασίζουμε να συγκροτήσουμε μια Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων και προγραμματίζουμε συγκέντρωση στον δήμο Αχαρνών για να διατρανώσουμε τα αιτήματά μας:

- Να παραγραφεί το χαράτσι για την εισφορά σε χρήμα, να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους μπήκαν στη διαδικασία της καταβολής δόσεων.

- Μαζί με τους φορείς της πόλης, σωματεία, συλλόγους απαιτούμε μείωση των δημοτικών τελών για λαϊκά στρώματα (εργαζόμενους, μικρούς επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους) και αύξησή τους για μεγάλες επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ, τράπεζες.

- Η δημοτική αρχή να διεκδικήσει - όπως κάνουν και άλλοι δήμοι στη χώρα - τη χρηματοδότηση που δικαιούται από τον κρατικό προϋπολογισμό, και όχι να καταφεύγει στην άγρια φορολογία των εργαζομένων, στη λογική της ανταποδοτικότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ