Παρασκευή 26 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Οι γερμανικές αποζημιώσεις ένας ακόμα λόγος για την ενίσχυση του ΚΚΕ

Σε εκδήλωση - σύσκεψη που οργάνωσε το Παράρτημα Χαλανδρίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ συζητήθηκε ο προγραμματισμός δράσεών του για το επόμενο διάστημα, με βασικό ζήτημα την οργάνωση και συμμετοχή σε δραστηριότητες που αφορούν την καμπάνια της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων - πολεμικών αποζημιώσεων.

Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε, απευθύνοντας χαιρετισμό στους συμμετέχοντες, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Γ. Ζαγγανάς. Οπως τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, είναι ανάγκη, με αφορμή και την καμπάνια, όλα τα μέλη του Παραρτήματος να δραστηριοποιηθούν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Μέσα από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τα Παραρτήματα, να αναδείχνεται το ζήτημα της λαϊκής δράσης και της άσκησης πίεσης στην κυβέρνηση να διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις, να ενημερώνονται οι φίλοι και συναγωνιστές, οι απόγονοι για το θέμα και να συστρατεύονται όσο το δυνατόν περισσότεροι στον κοινό αγώνα για τη δικαίωση του λαού, που τόσες θυσίες και δεινά έχει υποστεί από τους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Χαλανδρίου, Ευσεβία Αβραμίδου, ενημερώνοντας τα μέλη και τους φίλους του Παραρτήματος, επισήμανε την ανάγκη να δραστηριοποιηθούν και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στα πλαίσια της καμπάνιας, τιμώντας έτσι και τους αγωνιστές που «έφυγαν» από τη ζωή.

Ενόψει των ευρωεκλογών, είπε ότι «θα πρέπει να οργανώσουμε τη δράση μας ώστε να μιλήσουμε με όσο το δυνατόν πιο πολλούς φίλους και να τους ενημερώσουμε τόσο για τις ευθύνες των κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων που, ουσιαστικά, αρνούνται να διεκδικήσουν την πληρωμή από την ΟΔΓ των πολεμικών αποζημιώσεων, όσο και για τη σταθερή διεκδίκησή τους από το ΚΚΕ, σε συνεργασία με την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που είναι ένας ακόμα λόγος για την ενίσχυσή του στις ευρωεκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ