Τρίτη 30 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλει μεγαλύτερη είσοδο των ιδιωτών στην καθαριότητα

Την απόφαση της δημοτικής αρχής για αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων από ιδιώτες καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στον δήμο Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας ότι η διοίκηση του δήμου προχωρά στην υλοποίηση των σχεδίων της για μεγαλύτερη είσοδο ιδιωτών και στην υπηρεσία καθαριότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΣ, ήδη από τις 17 Απρίλη σε τρεις από τις πέντε συνολικά δημοτικές κοινότητες του δήμου μέρος της αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων πραγματοποιείται από ιδιωτικά συνεργεία. Ουσιαστικά πρόκειται για ενεργοποίηση απόφασης της προηγούμενης δημοτικής αρχής που λήφθηκε τον Αύγουστο του 2023.

Ετσι, η νέα δημοτική αρχή παίρνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη στην προσπάθειά της να διασφαλίσει τα κέρδη των ιδιωτικών εταιρειών και όχι να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η υπηρεσία καθαριότητας και οι άλλες υπηρεσίες του δήμου. «Η αύξηση - χαράτσι κατά 35% των δημοτικών τελών και η έκτακτη επιχορήγηση με 13,5 εκατ. ευρώ που αποφασίστηκε και αναμένεται από την κυβέρνηση αυτό εξυπηρετούν...», σχολιάζει η ΔΑΣ στην ανακοίνωσή της απαιτώντας την απόσυρση των ιδιωτών από τις υπηρεσίες καθαριότητας. Kαι καλεί την πλειοψηφία του σωματείου να καλέσει άμεσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και συνέλευση των εργαζομένων στην καθαριότητα με τα εξής θέματα:

- Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

- Επισκευή, συντήρηση και προμήθεια απορριμματοφόρων και οχημάτων.

- Προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

- Αμεση πληρωμή νυχτερινών και εξαιρέσιμων που χρωστούν για μήνες.

- Αύξηση της τακτικής χρηματοδότησης στους δήμους από την κεντρική κυβέρνηση. Επιστροφή των παρακρατηθέντων των δήμων από την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ