Παρασκευή 3 Μάη 2024 - Κυριακή 5 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Στοιχείο της αντιδραστικής ταυτότητας της ΕΕ η παραχάραξη της Ιστορίας και ο αντικομμουνισμός

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποίησαν το Σάββατο 29 Απρίλη στο ΚΥΒΕ Περιστερίου οι Κομματικές Οργανώσεις Περιστερίου του ΚΚΕ και το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, με θέμα «Ο ρόλος της ΕΕ στην επιχείρηση αναθεώρησης της Ιστορίας για την κρίσιμη δεκαετία του '40. Με το ΚΚΕ κρατάμε ζωντανή την ιστορική μνήμη».

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.

Λίγες μέρες μετά την εκδήλωση ο βρώμικος ρόλος της ΕΕ επιβεβαιώθηκε ξανά, με το αντικομμουνιστικό και ανιστόρητο προεκλογικό σποτ του Ευρωκοινοβουλίου, όπου δηλώσεις ανθρώπων που έζησαν τη ναζιστική θηριωδία τσουβαλιάζονται με «μαρτυρίες» σκοπιμότητας από τις χώρες του σοσιαλισμού, αναπαράγοντας την άθλια και επικίνδυνη για τους λαούς εξίσωση του φασιστικού τέρατος με τον κομμουνισμό.

Σημειωτέον, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο έντονων αντιδράσεων ενάντια στην απόφαση της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη του Περιστερίου να τοποθετήσει ένα περίπτερο μπροστά από την πρόσοψη του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, που με τα εκθέματα, τη συνολικότερη λειτουργία και τις δράσεις του επιδιώκει να κρατήσει ζωντανή στη συλλογική μνήμη, να προβάλει και να αναδείξει τη σπουδαία αγωνιστική Ιστορία του λαού της πόλης και της Δυτικής Αθήνας, κόντρα στην επιχείρηση αναθεώρησης της Ιστορίας.

Οι ομιλητές κατήγγειλαν τη στάση της δημοτικής αρχής και εξέφρασαν το αίτημα του λαού της πόλης, σωματείων και φορέων να απομακρυνθεί το περίπτερο από την είσοδο του Μουσείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ