Παρασκευή 3 Μάη 2024 - Κυριακή 5 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Κλιμακώνουν τον αγώνα με νέα κάθοδο στην Αθήνα στις 10 Μάη

Στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα το μεγάλο συλλαλητήριο

«Θέλουμε δουλειά, καμίνια - μηχανές να ανάψουνε ξανά». Με αυτό το ξεκάθαρο και δίκαιο αίτημα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους κατεβαίνουν για μία ακόμα φορά στην Αθήνα την Παρασκευή 10 Μάη, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα. Δίνουν έτσι συνέχεια στον εμβληματικό και αλύγιστο αγώνα τους για «ΛΑΡΚΟ ανοιχτή», για να παραμείνουν στις εργασίες τους, για να μη μαραζώσει ο τόπος τους.

Με ώθηση από τις μεγάλες και συγκινητικές στιγμές που χαρακτήρισαν τον αγώνα τους το τελευταίο διάστημα και όπλο την πλατιά εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους ετοιμάζονται για άλλη μια σκληρή αναμέτρηση με την κυβέρνηση. Απαιτούν να σταματήσει το έγκλημα, να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους μέχρι να έρθει ο νέος ιδιοκτήτης και να ξεκινήσει άμεσα σχέδιο συντήρησης και επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Στο πλευρό τους και αυτήν τη φορά θα είναι εργαζόμενοι και συνδικάτα από κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας. Οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες και αγρότες, ο λαός της Λοκρίδας και των άλλων περιοχών όπου δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ και βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κοινωνικό - οικονομικό μαρασμό. Δίπλα τους θα είναι και οι γυναίκες της ΛΑΡΚΟ, αλλά και οι μαθητές, τα παιδιά των εργατών, που δίνουν τον δικό τους συγκινητικό αγώνα.

«Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση»

Την Πέμπτη 2 Μάη αντιπροσωπεία των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενός εκ των εταίρων της κοινοπραξίας που ανακηρύχθηκε προτιμητέος νέος ιδιοκτήτης της ΛΑΡΚΟ.

Ενημερώνοντας για όσα προέκυψαν από τη συνάντηση, τα Σωματεία σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους ότι η αποκλειστική ευθύνη για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ ανήκει στην κυβέρνηση. Καλούν τον πρωθυπουργό σε διάλογο με βάση τις προτάσεις που έχουν καταθέσει, και παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο της 10ης Μάη στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ αναφέρουν: «Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τονίσαμε ότι αυτό που διεκδικούμε είναι να λειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Οτι θέλουμε δουλειά και να συνεχίσουμε να ζούμε στα χωριά μας με τις οικογένειές μας.

Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύξαμε τις προτάσεις μας για το σχέδιο συντήρησης και επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, με όλους τους εργαζόμενους στις θέσεις τους, μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα όποια νομικά ζητήματα έχουν προκύψει στους δύο διαγωνισμούς.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας μάς ξεκαθάρισαν από την πλευρά τους ότι "μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί και η μετάβαση, δεν έχουν καμία ευθύνη για ζητήματα που αφορούν τη ΛΑΡΚΟ".

Σε αυτό το σημείο τονίσαμε τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η κυβέρνηση στην περιουσία της ΛΑΡΚΟ, σε περίπτωση που δεν αλλάξει την απόφασή της για την απομάκρυνση των εργαζομένων από τις εγκαταστάσεις της.

Αυτό που προέκυψε ξεκάθαρα είναι ότι η ευθύνη είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης. Καλούμε τον πρωθυπουργό σε διάλογο πάνω στις προτάσεις που έχουν καταθέσει τα Σωματεία για επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ».

Και προσθέτουν: «Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για "ΛΑΡΚΟ ανοιχτή". Λέμε όχι στα προγράμματα ανεργίας και στη σπατάλη των χρημάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Διεκδικούμε με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της να υλοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας, με παράλληλη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Δεν θα επιτρέψουμε να αντιμετωπίσουν οι περιοχές γύρω από την ΛΑΡΚΟ τον άμεσο κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος. Δεν θα επιτρέψουμε να ερημώσουν οι περιοχές γύρω από τη ΛΑΡΚΟ σε 5 νομούς.

Επόμενος σταθμός το συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα την Παρασκευή 10 Μάη, στις 7μ.μ. Καλή Ανάσταση. Καλή αντάμωση. Καλούς αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ