Τετάρτη 8 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΑΓΟΡΑ
Τιμωρούμε όσους μπουκώνουν με κέρδη τους ομίλους και βυθίζουν τον λαό στην ακρίβεια

Τη Βαρβάκειο Αγορά στο κέντρο της Αθήνας επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δήμο Κουμπούρη, υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κόμματος και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής συζήτησε με επαγγελματίες, εργαζόμενους και όσους βρέθηκαν εκεί για τα τελευταία ψώνια του εορταστικού τραπεζιού που για άλλη μια φορά ήταν «τσουχτερό», ξεπερνώντας και το αντίστοιχο την περσινή χρονιά.

Εξάλλου, όπως σημειώθηκε και στη συζήτηση, οι λαϊκές οικογένειες είναι μόνιμα αντιμέτωπες με την ακρίβεια, η οποία δεν απαλύνεται από τα μέτρα - κοροϊδία της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια «δεν έχουμε λεφτά» ενός συνταξιούχου, για το γεγονός του κλεψίματος της 13ης και 14ης σύνταξης, οι οποίες και δεν έχουν επιστραφεί, ενώ και οι επαγγελματίες είναι αντιμέτωποι με βουνό δυσκολιών, με έναν από αυτούς να σημειώνει: «Δουλεύουμε για τη μεγάλη αγορά, θα μας φάνε τα σούπερ μάρκετ».

Το κλιμάκιο του Κόμματος επισήμανε την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων - ΕΕ που βυθίζουν τον λαό στην ακρίβεια και τη μισοζωή και την ίδια ακριβώς ώρα μπουκώνουν με κέρδη τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Στάθηκαν, για παράδειγμα, στην πολιτική της δήθεν «πράσινης μετάβασης», που μεταφράζεται σε πανάκριβους φόρους και ανατιμήσεις.

Μετέφεραν, επίσης, τις προτάσεις του Κόμματος που μπορούν να δώσουν ανάσα και έχουν απορριφθεί ασυζητητί από όλα τα άλλα κόμματα, όπως η κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς κατανάλωσης, η μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης σε καύσιμα και ρεύμα, οι ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κάλεσαν, επίσης, στις 9 Ιούνη, με πιο δυνατό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, η δυσαρέσκεια να γίνει μήνυμα πανευρωπαϊκής αντεπίθεσης σε σύγκρουση με τα δεσμά της ΕΕ.

Τέλος, ο Δ. Κουμπούρης, σε δήλωση που έκανε μετά το πέρας της περιοδείας, αναφέρθηκε διεξοδικά στην ακρίβεια που αντιμετωπίζει ο εργατόκοσμος. Ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι «επειδή σήμερα δεν είναι 1980, ούτε 1991, τότε που μας έταζαν ότι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια, επειδή σήμερα ο εργατόκοσμος έχει βγάλει συμπεράσματα από την ίδια την πορεία της ΕΕ, μπροστά στις ευρωεκλογές, έχει ένα σοβαρό και επιτακτικό καθήκον: Να στηρίξει το ΚΚΕ με την ψήφο του, να δυναμώσει τη μοναδική δύναμη που από την αρχή της ΕΕ αντιτάχθηκε, όλα τα χρόνια την αντιπάλεψε και δικαιώθηκε για τον χαρακτήρα και τις επιλογές της.

Αυτό πρέπει να κάνει και στις ευρωεκλογές και να καταδικάσει όλα τα κόμματα και τη σημερινή κυβέρνηση και τη βολική τους αντιπολίτευση που είναι από τη μια όχθη της Ιστορίας, δηλαδή από την όχθη της ΕΕ και των μεγάλων συμφερόντων, που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου, των πολέμων, της φτώχειας και της καταδίκης των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Αυτό πρέπει να κάνει και να δυναμώσει το ΚΚΕ στις επερχόμενες ευρωεκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ