Παρασκευή 3 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ
Χωρίς εκπλήξεις η κίνηση της Μ. Πέμπτης

Eurokinissi

Σε γιορτινούς ρυθμούς κινήθηκε χτες η αγορά, καθώς η παράδοση θέλει τη Μ. Πέμπτη να πραγματοποιείται ο μεγαλύτερος όγκος των αγορών των καταναλωτών κυρίως στα είδη διατροφής. Οσο για τις τιμές στα αμνοερίφια, που έχουν την «τιμητική» τους αυτές τις μέρες και τις τιμές στα οπωροκηπευτικά δεν παρουσίασαν καμιά έκπληξη ούτε και χτες. Οι τιμές τους κινήθηκαν πάνω - κάτω στα επίπεδα των προηγούμενων ημερών.

Ειδικότερα, στη Βαρβάκειο τα ντόπια αρνιά και κατσίκια γάλακτος πωλούνταν χτες στα 6,50 - 8,50 ευρώ το κιλό, ενώ τα μεγαλύτερα στα 4,50 - 6,00 ευρώ. Τα εισαγόμενα από Fyrom πωλούνταν στα 5,50 ευρώ, οι συκωταριές γύρω στα 4,00 ευρώ και τα έντερα περίπου 3,50. Στα συνοικιακά κρεοπωλεία, οι τιμές είναι παραδοσιακά κατά τι υψηλότερες, φτάνοντας φέτος τα 10 ευρώ το κιλό στα ντόπια αμνοερίφια γάλακτος.

Από τα οπωροκηπευτικά οι ντομάτες πωλούνταν χτες στη Βαρβάκειο στο 1,00-1,20 ευρώ το κιλό, φτάνοντας το 1,80 ευρώ στις συνοικιακές λαϊκές αγορές, οι πατάτες στα 0,50-0,70 ευρώ, το μαρούλι στα 0,40-0,50 ευρώ το ένα, τα φρέσκα κρεμμύδια πωλούνταν προς 0,70 ευρώ, τα ξερά 0,75 ευρώ, τα αγγουράκια 1,00 ευρώ το κιλό, τα λεμόνια 0,90 ευρώ, τα αχλάδια 1,00 ευρώ το κιλό, τα μήλα στάρκιν 0,72 ευρώ.

Την αγορά της Βαρβακείου επισκέφτηκε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρ. Θεοδώρου, ο οποίος όχι μόνο δεν είπε τσιμουδιά για την ακρίβεια, αλλά εμφανίστηκε προκλητικός απέναντι στις μισθοσυντήρητες οικογένειες, υποστηρίζοντας ότι... το μόνο που δεν έχει να σκεφτεί η ελληνική οικογένεια είναι τι θα πληρώσει! Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Α. Τσοχατζόπουλος. Ο υπουργός, με δηλώσεις που έκανε μετά την επίσκεψή του στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, «είδε» στο Πάσχα την ευκαιρία που κατά τον ίδιο δίνει αυτή η περίοδος για να «επιβεβαιώσουμε μια σημαντική βελτίωση της οικονομικής δυνατότητας του Ελληνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ