Πέμπτη 9 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ
Συχνά περιστατικά πυρκαγιών σε λεωφορεία

Η υποβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών αποκαλύπτεται καθημερινά

Το αφήγημα της κυβέρνησης για αναβάθμιση των συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη ...καίγεται μαζί με τα οχήματα που εκτελούν δρομολόγια του ΟΑΣΘ. Μέσα σε μία μέρα, την Τρίτη, δύο περιστατικά φωτιάς σε οχήματα ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτό που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Στις 9.25 π.μ. έγινε παρανάλωμα του πυρός μισθωμένο με λίζινγκ λεωφορείο του ΟΑΣΘ στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς τα δυτικά, στο ύψος της Τούμπας. Το αρθρωτό όχημα στη γραμμή του αεροδρομίου 01Χ κατευθυνόταν προς το αμαξοστάσιο Σταυρούπολης χωρίς επιβάτες για αντικατάσταση, λόγω προβλήματος στις αναρτήσεις. Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλη έκταση, καίγοντας ολοσχερώς το λεωφορείο, ενώ ο οδηγός ευτυχώς πρόλαβε και το εγκατέλειψε.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 4.50 μ.μ., εκδηλώθηκε φωτιά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε δρομολόγιο στην περιοχή της Νεοχωρούδας. Ο οδηγός και οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το λεωφορείο χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Τον κίνδυνο για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες από την πολιτική ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών αναδεικνύει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΑΣΘ.

Οπως αναφέρει, «πλέον έχουμε χάσει το μέτρημα πόσα οχήματα του Οργανισμού έχουν καεί, αλλά και των ΚΤΕΛ που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο του ΟΑΣΘ. Αλλά έχουμε χάσει το μέτρημα και από τα εκατομμύρια που καρπώνονται κάθε χρόνο οι ιδιώτες της συγκοινωνίας της πόλης για να παρέχουν με τα "σαπάκια" τους υποβαθμισμένη συγκοινωνία. Αυτό είναι το "νέο" σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, που θα ταΐσει τους ιδιώτες με 648 εκατομμύρια ευρώ. Αποδεικνύεται ότι παρά τις "εξαγγελίες" και τις "δεσμεύσεις" της κυβέρνησης, τα "Τέμπη" είναι εδώ κάθε μέρα!

Οι λομπίστες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που υπαγόρευσαν την Ευρωπαϊκή Οδηγία 1370/2007, ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών, και τα κόμματα που την ψήφισαν και την εφάρμοσαν στη χώρα μας, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι υπεύθυνοι για την απαξίωση του ΟΑΣΘ και την υποβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου, για να βρουν πρόσφορο έδαφος τα κάθε λογής κοράκια - ιδιώτες.

Γι' αυτούς το κράτος δουλεύει "ρολόι", για τους εργαζόμενους δεν έχει Συλλογική Σύμβαση, για τους επιβάτες ούτε φτηνή, ούτε συχνή, ούτε ποιοτική συγκοινωνία».

Περιστατικό με λεωφορείο που πήρε φωτιά σημειώθηκε και στο κέντρο της Αθήνας. Οχημα που βρισκόταν στην οδό Χαλκοκονδύλη τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ πριν είχε αποβιβάσει τους επιβάτες. Ο οδηγός πρόλαβε να πεταχτεί έξω και ευτυχώς η φωτιά αντιμετωπίστηκε γρήγορα από τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ