Πέμπτη 9 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εφεση κατά της απόφασης για τον αρχιναζιστή Μιχαλολιάκο

Εφεση κατά της απόφασης να απελευθερωθεί με όρους ο καταδικασμένος αρχηγός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος, άσκησε η Εισαγγελία Εφετών Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Εφετών Νικήτας Θεολογίτης ζητά να επανεξεταστεί το βούλευμα του Συμβουλίου με το οποίο έγινε δεκτό το αίτημα Μιχαλολιάκου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένα στοιχεία ως προς τον καταδικασμένο.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να εξεταστεί το γεγονός ότι ο Μιχαλολιάκος δεν έχει επιδείξει την απαιτούμενη διαγωγή, τονίζει ο εισαγγελέας, επικαλούμενος αρθρογραφία του καταδικασθέντα στο διαδίκτυο. Αντιθέτως, αναφέρεται, εκτός από κακή διαγωγή οι δημοσιεύσεις Μιχαλολιάκου καταδεικνύουν ότι υπάρχει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων από την πλευρά του σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος. Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Λαμίας αποφάσισε την υφ' όρων απόλυση του ναζιστή Μιχαλολιάκου αποδεχόμενο ότι συντρέχουν οι τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, δηλαδή η έκτιση των 3/5 από την ποινή κάθειρξης 13 χρόνων. Διαφορετική ήταν η εισήγηση του εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε στο Δικαστικό Συμβούλιο να μην κάνει δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης, με το σκεπτικό ότι αν και συντρέχουν οι τυπικές προϋποθέσεις, δεν ισχύει το ίδιο και για τις ουσιαστικές. Μετά την απαράδεκτη απόφαση των δικαστών της Λάμιας έγινε γνωστό ότι από τον Μάρτη κι άλλος ναζί εγκληματίας, ο Ηλ. Κασιδιάρης, έχει αιτηθεί την αποφυλάκισή του.

Πλάτες της ΕΕ στους φασίστες

Επίσης χτες επιβεβαιώθηκε αυτό που είχε καταγγελθεί από το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα, ότι ο άλλος εγκληματίας ναζιστής, πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγός συνέχισε να παίρνει τον μισθό του από το Ευρωκοινοβούλιο, όπως και οι συνεργάτες του, και ενώ είχε καταδικαστεί στις 7 Οκτώβρη του 2020. Με χτεσινή απόφαση, το Δικαστήριο της ΕΕ ακύρωσε απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αρνηθεί - επικαλούμενο προσωπικά δεδομένα - την πρόσβαση σε 3 πολίτες που τον Δεκέμβρη του 2021 ζήτησαν έγγραφα με τις πληρωμές του εν λόγω καταδικασμένου και για ποιον σκοπό πραγματοποιήθηκαν τα ταξίδια για τα οποία αποζημιώθηκε, στο διάστημα που είχε καταδικαστεί αλλά δεν είχε ακόμα φυλακιστεί. Θυμίζουμε, το Ευρωκοινοβούλιο ήρε την ασυλία στις 27 Απρίλη του 2021. Το δικαστήριο στο οποίο οι πολίτες προσέφυγαν στη συνέχεια, αναγνωρίζει ότι η πρόσβαση είναι θεμιτή για την ενημέρωση σχετικά με τον σκοπό των ταξιδιών του Λαγού και των συνεργατών, αλλά δηλώνει επίσης ότι η πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα, μισθό και άλλες αποζημιώσεις ουσιαστικά δεν μπορεί να δοθεί. Η υπόθεση αυτή επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την υποκρισία της ΕΕ, που παρά τα λόγια κάνει πλάτες στους φασίστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ