Παρασκευή 10 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Να μην αποφυλακιστεί ο αρχιναζιστής Κασιδιάρης

Την αντίδραση των συνηγόρων των Αιγύπτιων αλιεργατών, θυμάτων της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, προκάλεσε η αίτηση αποφυλάκισης του αρχιναζιστή καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη.

Στη δήλωσή τους οι Θαν. Καμπαγιάννης, Κ. Παπαδάκης και Κ. Σκαρμέας αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «η συμπλήρωση των χρονικών ορίων για την υφ' όρων απόλυση οποιουδήποτε κρατουμένου δίνει τη δυνατότητα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί υποχρέωση στο δικαστήριο να την πραγματοποιήσει. Συνεπώς η αποφυλάκιση Κασιδιάρη δεν είναι υποχρεωτική, ούτε εξαρτάται από οποιοδήποτε νομικό καθεστώς, προγενέστερο ή μη. Το άρθρο 106 ΠΚ ήταν πάντα ίδιο και εξαρτά την υφ' όρων απόλυση από την επικινδυνότητα τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Συνεπώς η ευθύνη για την αποφυλάκιση ανήκει στους δικαστές που θα λάβουν την απόφαση, αφού το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν τους υποχρεώνει».

Και επίσης υπενθυμίζουν: «Ας θυμηθούμε τώρα τη διαγωγή του Κασιδιάρη από τη φυλακή: Με πολυσέλιδες αναφορές σε τρεις αποφάσεις του Α' Τμήματος του Αρείου Πάγου, την 8/2023 που απέκλεισε από τις βουλευτικές εκλογές της 21.5.2023 το "Εθνικό Κόμμα Ελληνες" (είχαν προηγηθεί οι "Ελληνες για την πατρίδα"), την 95/2023 που απέκλεισε από τις βουλευτικές εκλογές της 25.6.2023 το κόμμα "Ελληνες για την πατρίδα και την ελευθερία", και την 1/2014 που απέκλεισε από τις προσεχείς ευρωεκλογές τους "Σπαρτιάτες", κρίθηκε ότι ο ίδιος κρυβόταν σε όλες τις παραπάνω εκλογές πίσω από ενδιάμεσα πρόσωπα και προωθούσε τη συμμετοχή των κομμάτων αυτών προκειμένου να επιτύχει την καταστρατήγηση της εκλογικής νομοθεσίας και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση κόμματος με ηγεσία καταδικασμένη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εξαπάτηση εκλογέων. Τέλος, για το ύψος της ποινής των 13 χρόνων κάθειρξης, που του επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το 2020, έχει ασκηθεί έφεση από τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, γεγονός που σημαίνει ότι το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση από τον Ιούνιο του 2022, έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τις ποινές για τους διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης, όπως και για τους πέντε δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ