Παρασκευή 17 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Νέα δυναμική κινητοποίηση ενάντια στις απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις φοιτητών

Μήνυμα συνέχισης του αγώνα τους έστειλαν φοιτητικοί σύλλογοι

Σε νέα δυναμική κινητοποίηση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, ενάντια στις απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις κατά 4 φοιτητών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόεδρος του αντίστοιχου Φοιτητικού Συλλόγου, επειδή υλοποίησαν τις αγωνιστικές αποφάσεις των συλλόγων τους ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, προχώρησαν χτες το πρωί φοιτητικοί σύλλογοι. Κάλεσαν εκ νέου να παρθούν άμεσα πίσω οι άδικες διώξεις, να συμμετάσχουν κανονικά στην εξεταστική του Ιούνη οι 4 φοιτητές.

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, Δημήτρης Αντωνίου, αναφέρθηκε στις ευθύνες κυβέρνησης της ΝΔ και κομμάτων που στηρίζουν ανάλογες πολιτικές, όπως επίσης και των αντίστοιχων φοιτητικών παρατάξεων που τις υποστηρίζουν ή τις αποδέχονται. Κάλεσε σε ενδυνάμωση των φοιτητικών συλλόγων και συνέχιση του αγώνα των φοιτητών, σημειώνοντας ότι έχουν τη δύναμη, μπορούν να νικήσουν.

Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Βανακάρας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ και της ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Συλλόγου, σημείωσε ότι «οι φοιτητές διαμαρτύρονται δίκαια. Οι πειθαρχικές διώξεις και οι ποινές που τους επιβλήθηκαν αποτελούν μια ξεκάθαρη συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη. Ολοι οι σύλλογοι των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο έχουν πάρει θέση καταδίκης στις ενέργειες του προέδρου του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και στην κάλυψή τους από τη διοίκηση του ιδρύματος. Οσο η εμπορευματοποίηση του Πανεπιστημίου βαθαίνει, τόσο θα εντείνονται οι απόπειρες καταστολής και φίμωσης των φωνών που αγωνίζονται. Απάντηση σε αυτό είναι δυνατοί σύλλογοι και ενίσχυση των δυνάμεων που αγωνίζονται για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση, στο επίπεδο που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες».

Στο πλευρό των φοιτητών βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΤΕ Πανεπιστημίου Πατρών του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της, Γιάννη Τεφάνη, και την υποψήφια ευρωβουλευτή του Κόμματος Βάνα Πατρινού, η οποία σε δήλωσή της ανέφερε: «Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες διώξεις κατά φοιτητών, που μάλιστα εφαρμόζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα πλαίσια του νόμου που ψήφισε η ΝΔ, κάτι που ανάγεται στη γενικότερη πολιτική άποψη και οδηγία της ΕΕ για τον περιορισμό κάθε συνδικαλιστικού και απεργιακού δικαιώματος, για τη φίμωση κάθε αντίθετης άποψης και στα πανεπιστήμια. Καλούμε να παρθούν τώρα πίσω οι διώξεις, αγωνιζόμαστε για ένα Πανεπιστήμιο δωρεάν, που να καλύπτει τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, απέναντι στη λογική των ιδιωτικών πανεπιστημίων και του καθορισμού του ερευνητικού έργου από τους επιχειρηματικούς ομίλους. Γι' αυτό και οι φοιτητές πρέπει να αναδείξουν ξανά πρώτη δύναμη και ενισχυμένη την ΠΚΣ στις 22 Μάη και ακόμη πιο δυνατό το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ