Παρασκευή 17 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ»
Καταγγέλλει ρατσιστική συμπεριφορά από τον δήμαρχο Περάματος

Την άμεση παρέμβαση των αρχών ζητά με χτεσινή της ανακοίνωση η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», αναφερόμενη σε ρατσιστική συμπεριφορά του δημάρχου Περάματος. Η σχετική ανακοίνωση καταγγέλλει: «Η οργή που αισθανόμαστε όλες και όλοι για τις αδιανόητες, άκρως ρατσιστικές ενέργειες του δημάρχου Περάματος κατά ομάδας αστέγων Ρομά δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις. Το βίντεο που ο ίδιος ο δήμαρχος "περήφανα" μοιράστηκε στα κοινωνικά δίκτυα απεικονίζει τον ίδιο να απειλεί, να βρίζει και κατόπιν να καταβρέχει με μάνικα ενήλικες και παιδιά που βρήκαν προσωρινή στέγη σε υπαίθριο χώρο.

Για ποια προστασία των ευάλωτων ομάδων, για ποιες πολιτικές ένταξης, για ποια ανθρώπινα δικαιώματα μπορεί να γίνει λόγος τη στιγμή που ο ίδιος ο δήμαρχος μιας περιοχής κάνει πράξη τον αντιτσιγγανισμό και την απανθρωπιά; Η ανεπίτρεπτη συμπεριφορά και οι πρακτικές του εν λόγω δημάρχου, δεν πρέπει να αποτελέσουν απλώς μια ημερήσια είδηση που έως αύριο θα έχει ξεχαστεί. Οι διακρίσεις, ο αντιτσιγγανισμός, οι κοινωνικές ανισότητες που βιώνει ο Ρομά πληθυσμός πρέπει να πάψουν να αποτελούν μόνο τίτλους ειδήσεων και εκθέσεων.

Πρέπει, επιτέλους, να γίνει κατανοητό ότι πρόκειται για ανθρώπινες ζωές και για θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία καταπατώνται συστηματικά, οδηγώντας σε περιστατικά σαν αυτό. Καταδικάζουμε απερίφραστα τις ενέργειες του δημάρχου Περάματος και ευελπιστούμε πως η πολιτεία και οι αρμόδιες αρχές θα παρέμβουν άμεσα».

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Κόντρα στις ρατσιστικές συμπεριφορές

Σε σχετική ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περάματος σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Ο δήμαρχος Περάματος να αφήσει τα σόου - που μόνο αποτροπιασμό προκαλούν και τροφοδοτούν τον ρατσισμό - και να απαντήσει στις επανειλημμένες προσπάθειες της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Περάματος, για να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες από τον δήμο, την Περιφέρεια και το αρμόδιο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής μετεγκατάσταση αυτών των ανθρώπων και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά το μεταφέρουν σε άλλες λαϊκές συνοικίες, με τις άθλιες συνθήκες ζωής να συνεχίζονται τόσο για τους Ρομά όσο και για τους κατοίκους.

Οσο για την υδροφόρα της Πολιτικής Προστασίας και τις μάνικες που τόλμησε να χρησιμοποιήσει εναντίον ανθρώπων, όπως είπε για να ξεβρωμίσει ο τόπος, τον καλούμε να στρέψει τη μάνικα στους πραγματικούς υπαίτιους για την υποβάθμιση της πόλης και της ζωής μας που δεν είναι άλλοι από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα όπως είναι τα καζάνια του θανάτου, η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο παλιό νεκροταφείο, που απολαμβάνουν την πλήρη στήριξη των κυβερνήσεων και της ΕΕ και για τα οποία ο δήμαρχος "τηρεί σιγήν ιχθύος".

Τέλος, τονίζουμε ότι στο Πέραμα έχουμε δει ξανά στο παρελθόν αντίστοιχες μαύρες εικόνες, από κάποιους ψευτοπαλικαράδες που κυνηγούσαν εργάτες και φτωχολογιά. Δεν θα τις ξαναζήσουμε. Και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ρίχνει νερό στον μαύρο αυτό μύλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ