Τετάρτη 22 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕUROLEAGUE - ΦΑΪΝΑΛ 4
Αντίστροφη μέτρηση για τους «αιώνιους»

Στην τελική ευθεία για τη συμμετοχή τους στην τελική φάση στο Βερολίνο έχουν μπει Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Εχοντας καθαρίσει τις περασμένες μέρες με την πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός από τις αρχές της βδομάδας μετράνε αντίστροφα για το ταξίδι τους στο Βερολίνο και τη συμμετοχή τους στο φετινό Φάιναλ 4 της Euroleague. Θα διεξαχθεί στην «Uber Arena» το τριήμερο 24 - 26 Μάη, και πρώτη κομβική αποστολή για τις δύο ελληνικές ομάδες στην προσπάθειά τους για την κατάκτηση του τροπαίου είναι η επικράτηση στους ημιτελικούς της Παρασκευής 24 Μάη. Εκεί θα διεκδικήσει πρώτος την πρόκριση στον τελικό ο Παναθηναϊκός, αντιμετωπίζοντας τη Φενερμπαχτσέ (19.00 ώρα Ελλάδας), ενώ τρεις ώρες αργότερα στον άλλο ημιτελικό ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί με το φαβορί της διοργάνωσης, την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, σε μια επανάληψη του περσινού τελικού, που ανέδειξε νικητές τους Μαδριλένους.

Παναθηναϊκός: Ευχάριστα νέα για Σλούκα και Ερνανγκόμεθ

Λίγο πριν μπει στο κλίμα του αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ, στον Παναθηναϊκό υπήρξαν ευχάριστα νέα που ανεβάζουν ακόμα περισσότερο την ψυχολογία της ομάδας. Είχαν να κάνουν με τους Κώστα Σλούκα και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, οι οποίοι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, προπονήθηκαν κανονικά στη χθεσινή τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους και εντάχθηκαν οριστικά στην αποστολή που πετάει σήμερα για Βερολίνο. Τα νέα σαφώς ικανοποίησαν τον κόουτς των «πρασίνων» Εργκίν Αταμάν, ο οποίος δεν θα στερηθεί αυτές τις πολύτιμες μονάδες του ενόψει της δύσκολης αποστολής της ομάδας. Οι δύο παίκτες πάντως έχουν να αγωνιστούν από τον 5ο αγώνα των πλέι οφ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, έχουν μείνει δηλαδή εκτός δράσης για 15 μέρες.

Ολυμπιακός: Με αισιοδοξία στο Βερολίνο

Στους ρυθμούς της τρίτης συνεχόμενης παρουσίας σε Φάιναλ 4 κινούνται στον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να ετοιμάζονται για τη δική τους αναχώρηση για τη γερμανική πρωτεύουσα σήμερα, με συγκρατημένη αισιοδοξία όσον αφορά τις εμφανίσεις της ομάδας και τους στόχους που έχουν τεθεί. Αυτό έσπευσε να εκφράσει και ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Μπαρτζώκας, που στις τελευταίες δηλώσεις του επί ελληνικού έδαφος πριν το Φάιναλ 4 τόνισε ότι ευελπιστεί στο τέλος της διοργάνωσης η ομάδα του να έχει αυξήσει τον αριθμό των τροπαίων που έχει κερδίσει στη διοργάνωση. Ο Ελληνας κόουτς μίλησε για την πίστη των παικτών του για διάκριση και εξέφρασε τη σιγουριά του ότι αυτή θα φανερωθεί και εντός του παρκέ, στον ημιτελικό με τη Ρεάλ. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» είναι στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα απουσιών στη συγκρότηση της αποστολής για το Βερολίνο, έχοντας διαθέσιμους όλους τους παίκτες του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ