Τετάρτη 8 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύθηκαν γιατί απέργησαν την Πρωτομαγιά!

Δύο εργαζόμενοι στο Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής Καρύδας στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης απολύθηκαν από τον ιδιοκτήτη γιατί συμμετείχαν στην απεργία της Πρωτομαγιάς!

Πρόκειται για τους Κώστα Γισκάκη και Χρήστο Γαργάρα, οι οποίοι την παραμονή της Πρωτομαγιάς ενημέρωσαν τον εργοδότη ότι την άλλη μέρα δε θα εργάζονταν γιατί θα συμμετείχαν στην απεργία της Πρωτομαγιάς. Ο εργοδότης τους είπε εν ψυχρώ ότι αν τολμήσουν να απεργήσουν, να περάσουν από το ταμείο να πληρωθούν ό,τι είναι να παίρνουν και να μην ξαναπαρουσιαστούν στη δουλιά.

Παρά τις διαμαρτυρίες των δύο εργαζόμενων ότι η απόλυση για συμμετοχή σε απεργία είναι παράνομη, ο εργοδότης παρέμεινε ανένδοτος. Τελικά οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργία, την επόμενη μέρα όμως όταν παρουσιάστηκαν κανονικά στο χώρο εργασίας τους, δεν τους επιτράπηκε να εργαστούν.

Σήμερα το πρωί οι απολυμένοι θα παρουσιαστούν μαζί με τον εργοδότη και τον γραμματέα του Εργατικού Κέντρου στην Επιθεώρηση Εργασίας, στα πλαίσια της διαδικασίας επίλυσης των λεγόμενων εργατικών διαφορών.

Πέρα από την εξέλιξη που θα έχει η συγκεκριμένη αυτή υπόθεση, είναι ενδεικτική της στάσης και της ασυδοσίας της εργοδοσίας, που ενθαρρημένη από την αντεργατική στάση της κυβέρνησης και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να σταματήσει τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και δραστηριότητες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η ίδια όμως η συμμετοχή των εργαζομένων τόσο στη μαζική απεργία της Πρωτομαγιάς, όσο και στη μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση και πορεία, αλλά και η προθυμία τους για συμμετοχή σε μελλοντικές κινητοποιήσεις, δίνουν την καλύτερη απάντηση σ' αυτούς που νομίζουν ότι θα παρεμποδίσουν το εργατικό κίνημα και τους εργαζόμενους από το να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ