Τετάρτη 22 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΗΦΙΣΙΑ
Μαθητής καταπλακώθηκε από την πόρτα του σχολείου

INTIME NEWS

Ενα νέο σοβαρό περιστατικό που φέρνει μπροστά στις ευθύνες τους όσους βάζουν τις ζωές των παιδιών στο ζύγι κόστους - οφέλους, σημειώθηκε χτες το μεσημέρι στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, όταν η βαριά μεταλλική καγκελόπορτα καταπλάκωσε και τραυμάτισε μαθητή ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Οπως καταγγέλλουν γονείς, το ίδιο πρωί - και εν ώρα μαθήματος - έγιναν οι εργασίες τοποθέτησής της για να αντικαταστήσει την προηγούμενη, παλιά, δύσχρηστη πόρτα, κάτι που ζητούσε και η σχολική κοινότητα με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών. Ωστόσο, ώρες μετά την τοποθέτηση, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, καθώς οι μαθητές σχολούσαν, η νέα πόρτα κατέρρευσε, καταπλακώνοντας έναν εννιάχρονο μαθητή μπροστά στα μάτια μαθητών και γονιών, οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι από το περιστατικό.

Είχε άλλωστε προηγηθεί λίγους μήνες πριν πρόβλημα με ψευδοροφή του σχολείου. «Για διάστημα 20 και πλέον ημερών τα παιδιά της Α' και Β' τάξης του 3ου Δημοτικού Κηφισιάς κυκλοφορούσαν σε σχολικούς χώρους ακατάλληλους και επικίνδυνους για τη σωματική τους ακεραιότητα. Ο λόγος επικινδυνότητας εντοπίστηκε σε εμφανή βλάβη της ψευδοροφής, που είτε προκλήθηκε είτε αποκαλύφθηκε κατά τις εργασίες ηχητικής εγκατάστασης στο κτίριο», σημείωνε η Ενωση Γονέων τον περασμένο Φλεβάρη. Εθετε δε μία σειρά ερωτήματα για τα ζητήματα ασφάλειας των μαθητών, αποτυπώνοντας και τις αγωνίες που έχουν γεννηθεί από τα συχνά περιστατικά σε σχολεία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ποιος είναι σε θέση να θεωρήσει υπερβολική και αδικαιολόγητη την ανησυχία των γονέων για την ασφάλεια των παιδιών τους; Πόσα γεγονότα συμβαίνουν καθημερινά που αποδεικνύουν ότι σαν γονείς πρέπει να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση;»...

«Με τις ζωές των παιδιών μας δεν παίζουμε!»

«Το περιστατικό στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Κηφισιάς και ο τραυματισμός τριών μαθητών από πόρτα που έπεσε, μόνο οργή και ανησυχία μπορεί να μας γεμίσει!», δήλωσε με αφορμή τα παραπάνω η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στέλλα Βαλαβάνη, σημειώνοντας:

«Μαζί με τους δεκάδες μαθητές στη Λαμία που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση, μαζί με την άθλια κατάσταση που επικρατεί στη μεταφορά των μαθητών με περιστατικά όπως ο μαθητής που ξεχάστηκε μέσα στο σχολικό λεωφορείο, τα τραγικά αυτά περιστατικά επιβεβαιώνουν τις συνέπειες της πολιτικής που όλα μετατρέπονται σε εμπορεύματα, σε όλους τους τομείς της ζωής μας, όπως και στην Εκπαίδευση!

Ευθύνες υπάρχουν και πρέπει να αποδοθούν: Στην πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, Περιφέρειας Αττικής και δήμων, όλων όσοι βάζουν τις ανάγκες μας στη ζυγαριά του κόστους - οφέλους!

Ως εδώ! Με τις ζωές των παιδιών μας δεν παίζουμε! Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για αύξηση της χρηματοδότησης της Παιδείας από το κράτος, για ασφαλή και σύγχρονα σχολεία!

Στις 9 Ιούνη έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μαυρίσουμε την πολιτική που παίζει την ασφάλεια των παιδιών μας κορόνα - γράμματα. Με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ παντού, για να δυναμώσει ο αγώνας για την ανατροπή της!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ