Παρασκευή 24 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Κοίτασμα αερίου ανακοίνωσε η «Energean»

Την έκτη ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου που καταγράφει στην Ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε χτες η εταιρεία «Energean» (εισηγμένη στα Χρηματιστήρια Λονδίνου και Τελ Αβίβ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το νέο κοίτασμα που εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Αιγύπτου εκτιμάται ότι περιέχει 87 - 129 δισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου. Η εταιρεία υποστηρίζει ήδη ότι από το 3ο τρίμηνο του 2024 θα μπορέσει να ξεκινήσει παραγωγή.

Η παραγωγή του συγκεκριμένου ομίλου προέρχεται από κοιτάσματα σε Ισραήλ, Αίγυπτο, Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία και Βρετανία. Τοo δίμηνο Γενάρη - Φλεβάρη 2024 καταγράφηκε πως το 82% της παραγωγής της αφορά φυσικό αέριο.

Η «Energean» σημειώνει στην ιστοσελίδα της ότι «το μεγαλύτερο πρότζεκτ που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι αυτό της ανάπτυξης των κοιτασμάτων Καρίς και Βόρειο Καρίς στο Ισραήλ. Τα κοιτάσματα διαθέτουν περίπου 75 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου». Η παραγωγή από το κοίτασμα Καρίς ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2022, ενώ το κοίτασμα Βόρειο Καρίς παράγει φυσικό αέριο από τον Φλεβάρη του 2024. Η εταιρεία εστιάζει ειδικά στη συνεργασία της με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι «έλαβε από την κυβέρνησή του την έγκριση για την 1η φάση της ανάπτυξης του κοιτάσματος Katlan».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ