Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΚΟ «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
Δίκη για την κακομεταχείριση παιδιών

Περιγραφές για βίαια περιστατικά, ακόμα και για σκληρές συνθήκες εργασίας, κατέθεσαν την Παρασκευή στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο τρεις μάρτυρες που περιέγραψαν όσα είχαν μάθει κατά την περίοδο απασχόλησής τους στην «Κιβωτό του Κόσμου», την προβεβλημένη ΜΚΟ του ιερέα Αντώνη Παπανικολάου με βραβεύσεις από το αστικό κράτος και «τηλεμαραθώνιους». Στη δίκη αυτή έχουν ξεκινήσει να δικάζονται οι πλημμεληματικές πράξεις κατά του ιδρυτή της ΜΚΟ και επτά πρώην εργαζομένων της. Δύο καταγγελίες παιδιών έφτασαν στα «αυτιά» υπευθύνων της δομής του Βόλου, χωρίς όμως να ερευνηθούν. «Λόγια των παιδιών», χαρακτηρίστηκε η καταγγελία η οποία φαίνεται πως δεν διερευνήθηκε ποτέ, σύμφωνα με πρώην εργαζόμενη στη δομή του Βόλου, η οποία είχε στείλει επιστολή στα κεντρικά της Αθήνας για να διερευνηθεί μια μαρτυρία ξυλοδαρμού. Σύμφωνα με την μάρτυρα, έγινε τον Αύγουστο του 2022.

Αλλες εργαζόμενες σε διάφορες δομές της οργάνωσης στη Μαγνησία έχουν καταγγείλει ξυλοδαρμό παιδιών και τη σκληρή δουλειά που υποχρεώνονταν τρόφιμοι να κάνουν.

Η Σαμάνθα Στρατιδάκη, ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη, αναφέρθηκε σε καταγγελία 16χρονης για ταπεινωτική μεταχείριση προς τα παιδιά, επίσης ότι «συστηματικά παρεμποδιζόταν η επικοινωνία με τους γονείς και αυτή γινόταν μόνο στα κεντρικά γραφεία της δομής και μόνο σε εργάσιμες ώρες. Επιπλέον ήταν στην κρίση του ιδρυτή το ποια παιδιά μπορούσαν να πάνε σχολείο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ