Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΜΙΑ - ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Εμπρησμό δείχνουν τα στοιχεία της Πυροσβεστικής

Εμπρησμό από πρόθεση δείχνουν σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία που συνέλεξε η Πυροσβεστική για το ξεκίνημα της φωτιάς στο εργοστάσιο τροφίμων στη Λαμία. Πρόκειται για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή 19 Μάη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γιαννίτσης», η οποία ενέχεται στην υπόθεση της μαζικής τροφικής δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία μετά από κατανάλωση σχολικών γευμάτων. Η φωτιά μάλιστα ξέσπασε λίγες μέρες μετά την υπόθεση της τροφικής δηλητηρίασης, και ενώ την επόμενη μέρα ήταν προγραμματισμένος έλεγχος του ΕΦΕΤ.

Για τη φωτιά από πρόθεση έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται με σκοπό να ανευρεθούν και άλλα σχετικά στοιχεία και να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα πίσω από τον εμπρησμό.

Η εξέλιξη έρχεται να αναδείξει ότι υπάρχουν αρκετά αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση, που έχουν να κάνουν τόσο με τις συνθήκες παρασκευής των σχολικών γευμάτων όσο και με τις συνθήκες εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία ακόμα υπόθεση που αναδεικνύει πόσο επικίνδυνη γίνεται η πολιτική που αντί να εξασφαλίζει την ποιοτική και δωρεάν σίτιση στα σχολεία, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, την παραδίδει σε ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ