Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - Α1 ΑΝΔΡΩΝ
«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία

Την πρωτοκαθεδρία του στο εγχώριο πόλο ανδρών διατήρησε για άλλη μια χρονιά ο Ολυμπιακός, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 χάρη στη νίκη του με 13-9 επί της Βουλιαγμένης στο τρίτο ματς της σειράς των τελικών. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν έτσι το 3-0 στις νίκες απέναντι στον ΝΟΒ και διατήρησαν τον τίτλο του πρωταθλητή για 12η συνεχόμενη σεζόν. Είναι το 38ο πρωτάθλημα που κατακτά ο Ολυμπιακός, πιάνοντας στην κορυφή της λίστας με τους πολυνίκες του θεσμού τον συμπολίτη του, Εθνικό. Παράλληλα, οι παίκτες του Ολυμπιακού διατηρήθηκαν σε ιδανικά ψυχολογικά επίπεδα ενόψει της συμμετοχής τους στο Φάιναλ 4 του Champions League (5 - 7 Ιούνη).

Στον τρίτο τελικό οι «ερυθρόλευκοι», με τον αέρα του 2-0 από τα προηγούμενα ματς και παρά την πίεση που τους άσκησαν οι φιλοξενούμενοι (5-5 στα μισά του ημιχρόνου), έφτασαν στη νίκη με όχημα την εμφάνισή τους στο τρίτο οκτάλεπτο, όπου «έγραψαν» ένα επιμέρους 6-1 στο σκορ.

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Βάμος 1, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου Τ. 5, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 2, Δαμίγος, Γκίλλας.

Βουλιαγμένη: Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος Αρ., Σπάχιτς, Καλογερόπουλος 1, Αλμύρας 1, Ούμποβιτς 1, Παπασηφάκης 4, Γούντχεντ 1, Καστρινάκης, Καπότσης 1, Κουρούβανης Ν., Κωνσταντόπουλος, Ανδρεάδης, Χατζής, Σαπουνάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ