Παρασκευή 31 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Πάρτε μέτρα για σύγχρονα ασφαλή σχολεία»

Νέο περιστατικό πτώσης σοβάδων σε ώρα μαθήματος καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη»

Το αίτημα να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία επανέρχεται επιτακτικά από διάφορες περιοχές, με αφορμή την κατάρρευση υποδομών σε σχολικά κτίρια. Στα πολλά τέτοια περιστατικά προστίθεται η πτώση σοβάδων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα προχθές Τετάρτη.

Οπως περιγράφει το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», «δεδομένου ότι εκείνη την ώρα ένα τμήμα του σχολείου έκανε το μάθημα της Γυμναστικής, και μάλιστα σε ένα προαύλιο εξαιρετικά μικρό σε έκταση, ήταν καθαρή σύμπτωση (και πάλι...) το γεγονός ότι δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό. Σημειώνεται ότι η συνάδελφος γυμνάστρια βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο και ήταν εκείνη που είδε το κομμάτι να αποκολλάται και να πέφτει από το εξωτερικό του κτιρίου.

Αμεσα ειδοποιήθηκε ο δήμος Βύρωνα, ο οποίος απέστειλε τριμελές συνεργείο για έλεγχο του προβλήματος. Ο έλεγχος διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια διαλείμματος, με όλους τους μαθητές να τρέχουν γύρω από το σημείο όπου δούλευαν οι εργαζόμενοι του δήμου! Σε αίτημα να μη γίνονται εργασίες με τόσα παιδιά να τρέχουν γύρω, μη συμβεί κανένα ατύχημα, δήλωσαν ότι δεν έχουν χρόνο, πράγμα που δείχνει την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού!

Το έχουμε δηλώσει κατηγορηματικά, το ξαναλέμε και τώρα: Δεν είμαστε αναλώσιμοι - οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Πάρτε τώρα μέτρα για να έχουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ