Παρασκευή 31 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Eurokinissi

Με τους υποψηφίους να εξετάζονται στο μάθημα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή, οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια.

Χτες, οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα Νέα Ελληνικά. Στους μαθητές δόθηκε μη λογοτεχνικό κείμενο με θέμα «Βιβλίο: Η σημασία και η χρησιμότητά του για τον άνθρωπο», διασκευασμένο από το διαδίκτυο και λογοτεχνικό κείμενο με απόσπασμα από το έργο του Μενέλαου Λουντέμη «Ενα παιδί μετράει τ' άστρα». Κλήθηκαν να γράψουν μία ομιλία (200 - 250 λέξεις) στο πλαίσιο ημερίδας για τη φιλαναγνωσία, στην οποία θα παρουσιάζουν την αξία του βιβλίου για τον άνθρωπο.

Οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ συνεχίζονται αύριο Σάββατο με Μαθηματικά (Αλγεβρα).

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων εξετάζονται πάλι την Τρίτη σε Αρχαία Ελληνικά Ανθρωπιστικών Σπουδών, Μαθηματικά Θετικών Σπουδών και Οικονομίας και Πληροφορικής, και Βιολογία Σπουδών Υγείας.

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας: «Καλή μας επιτυχία! Είμαστε ήδη νικητές!»

«Ολοι μας περάσαμε μία χρονιά με άγχος, πίεση, αγωνία και προετοιμαστήκαμε για τις Πανελλαδικές μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Γι' αυτό είμαστε ήδη νικητές, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Και με αυτήν τη διάθεση θα πάμε να δώσουμε τη μάχη των Πανελλαδικών», τονίζει με αφορμή τις πανελλαδικές εξετάσεις η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και συνεχίζει: «Είμαστε νικητές γιατί στα εμπόδια που συναντήσαμε δεν το βάλαμε κάτω. Γιατί όσο και να θέλουν να ανταγωνιζόμαστε τον διπλανό μας για να του "φάμε τη θέση" στο πανεπιστήμιο, εμείς συντονισμένα παλέψαμε για τα δικαιώματά μας. Είμαστε νικητές γιατί δεν σταματήσαμε ούτε στιγμή να ονειρευόμαστε το μέλλον μας, να παλεύουμε για αυτό.

Είμαστε αισιόδοξοι γιατί οι Πανελλαδικές δεν είναι οι πρώτες μας "εξετάσεις". Τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής τα δώσαμε όταν βγήκαμε χιλιάδες στους δρόμους ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όταν φωνάξαμε για τα παιδιά στα Τέμπη, όταν ενώσαμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου για λευτεριά στην Παλαιστίνη. Δώσαμε εξετάσεις και τις περάσαμε με επιτυχία, όταν αγωνιστήκαμε για να έχουμε ένα καλύτερο σχολείο. Σε αυτές τις εξετάσεις όπλα μας ήταν η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, ο συντονισμός και αυτά τα μαθήματα τα πήραμε μέσα στο σχολείο από τους αγώνες μας. Ετσι θα συνεχίσουμε όπου κι αν βρεθούμε!

Είμαστε περήφανοι. Μπράβο σε όλους μας. Θα ξαναβρεθούμε στα πανεπιστήμια, στα ΙΕΚ, στις γειτονιές μας, σε όποιον δρόμο και αν ακολουθήσουμε. Το μέλλον μάς ανήκει!

Αντε παιδιά... και καλή μας επιτυχία!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ