Σάββατο 1 Ιούνη 2024 - Κυριακή 2 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CHAMPIONS LEAGUE
Στο «Γουέμπλεϊ» κρίνεται ο πρωταθλητής

Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ διεκδικούν τον τίτλο στον τελικό του Λονδίνου

Η πολυνίκης του Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης, και η έκπληξη της φετινής σεζόν της διοργάνωσης, Ντόρτμουντ, είναι οι δύο ομάδες που αυτό το Σάββατο διεκδικούν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, στον μεγάλο τελικό ο οποίος διεξάγεται στο ιστορικό «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου (20.00 - Μega / Cosmote Sport 1).

Πρόκειται για τον τελευταίο τελικό του Champions League υπό την παρούσα μορφή διεξαγωγής του, αφού τόσο η συγκεκριμένη διοργάνωση όσο και οι άλλες δύο της UEFA, το Εuropa League και το Conference League, με βάση τους σχεδιασμούς της από του χρόνου αλλάζουν μορφή.

Με σύμμαχο την παράδοση

Στη 17η παρουσία της σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών / Champions League, η Ρεάλ των 14 τροπαίων και των μόλις 3 χαμένων τελικών (το 1981 ο τελευταίος) επιδιώκει κόντρα στη γερμανική ομάδα να διευρύνει τη «συλλογή» της. Οι Μαδριλένοι έχουν τον ρόλο του φαβορί της αναμέτρησης και θα κληθούν να τον επιβεβαιώσουν, λίγες βδομάδες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της La Liga. Οδηγός στην προσπάθεια των «Μερένγκες» για ένα ακόμα τρόπαιο είναι και η φετινή αήττητη πορεία τους στη διοργάνωση, καθώς σε 12 αγώνες μετρούν 8 νίκες και 4 ισοπαλίες, ενώ η πορεία τους προς τον τελικό περιλάμβανε και σπουδαίες προκρίσεις, επί της περσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι αλλά και επί της Μπάγερν Μονάχου.

Ψάχνοντας την επιστροφή

Από την άλλη η Ντόρτμουντ, στην τρίτη παρουσία της σε τελικό Champions League, στοχεύει στο δεύτερο τρόπαιο της Ιστορίας της, μετά το 1997, όταν νίκησε τη Γιουβέντους στον τελικό, ενώ το 2013 ήταν φιναλίστ, χάνοντας το τρόπαιο από τη συμπατριώτισσά της, Μπάγερν. Η ομάδα της Βεστφαλίας αποτέλεσε την έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, διαγράφοντας μια εξαιρετική πορεία προς τον τελικό, κατά την οποία σε 12 αγώνες είχε 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα. Απέκλεισε δυνατούς αντιπάλους, όπως η Αϊντχόφεν και η Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ η κορυφαία στιγμή ήταν όταν έστειλε ...σπίτι της την Παρί Σεν Ζερμέν, από τα φαβορί της διοργάνωσης, και μάλιστα νικώντας την μέσα - έξω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ