Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη φυλακή ξανά ο ναζιστής Μιχαλολιάκος

Επιστρέφει στη φυλακή ο αρχηγός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος. Το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών της Λαμίας, που εξέτασε την έφεση κατά της απόφασης για υφ' όρων απόλυσης του πρωτοδίκως καταδικασθέντα, έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου ώστε να βρίσκεται εκτός φυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αντίθεση με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Λαμίας οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών κατέληξαν επί της ουσίας ότι ο φασίστας Μιχαλολιάκος δεν έχει μεταμεληθεί, αντιθέτως εμμένει στις προηγούμενες απόψεις του περί εθνικοσοσιαλισμού, κάτι που κατά το Συμβούλιο φαίνεται και από την αρθρογραφία του μετά την καταδίκη του ως διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ. Γι' αυτόν τον λόγο θεωρείται από τους δικαστές αμετανόητος, μιλώντας για πολιτικές διώξεις σε βάρος του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχαλολιάκος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη και σχεδόν έναν μήνα πριν είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Αττικής, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ