Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CHAMPIONS LEAGUE
Και ... κλασικά Ρεάλ Μαδρίτης

Κατέκτησε το 15ο τρόπαιο στην Ιστορία της, επικρατώντας της Ντόρτμουντ στον τελικό

Τη διαχρονική κυριαρχία της στο Champions League - από εποχές του πάλαι ποτέ Κυπέλλου Πρωταθλητριών μέχρι σήμερα - επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά η Ρεάλ Μαδρίτης, που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για τη σεζόν 2023 - 2024. Στον τελικό στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου επικράτησε με 2-0 της Ντόρτμουντ, φτάνοντας στο 15ο τρόπαιό της και φυσικά παραμένοντας μακράν πρώτη στη λίστα με τους πολυνίκες του θεσμού.

Παράλληλα η ομάδα της Μαδρίτης συνέχισε την εντυπωσιακή της παράδοση στους τελικούς, καθώς από το 1956, πρώτη χρονιά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, έχει χάσει μόλις 3, με τελευταίο χαμένο τελικό το μακρινό 1981 από τη Λίβερπουλ. Επίσης μετράει πλέον 9 κερδισμένους τελικούς στη σειρά, σερί που ξεκίνησε το 1998 με νίκη επί της Γιουβέντους.

Η κατάκτηση του τροπαίου αποτελεί ακόμα μεγάλη επιτυχία για τον τεχνικό της Ρεάλ και εκ των κορυφαίων στην Ιστορία του αθλήματος, Ιταλό Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος έφτασε στις 5 κατακτήσεις Champions League, 3 με τη Ρεάλ και 2 με τη Μίλαν.

Στον φετινό τελικό οι «μερένγκες» τα βρήκαν σκούρα στο πρώτο μέρος από την αξιόμαχη ομάδα της Βεστφαλίας, που ήταν σαφώς ανώτερη και πιο απειλητική, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Βρήκαν όμως τις λύσεις στο δεύτερο μέρος, με τα γκολ των Καρβαχάλ (74') και Βινίσιους (83').


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ