Δευτέρα 10 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
«Πέταξε» και πάλι στο χρυσό ο Μίλτος Τεντόγλου

Σε μια ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση ο Ελληνας πρωταθλητής κατέκτησε την πρωτιά στη Ρώμη με ιστορική επίδοση στα 8,65 μ.

Copyright 2024 The Associated

Τη δική του σφραγίδα στο αγώνισμα του άλματος εις μήκος άφησε και στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, στη Ρώμη, ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 8,65 μ. Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί την καλύτερη φετινή στον κόσμο καθώς και τη δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα, πίσω από το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα με 8,66 μ. (2007), νέο ρεκόρ αγώνων και ατομικό ρεκόρ για τον αθλητή του Γ. Πομάσκι. Αυτό είναι το 11ο μετάλλιο για τον αθλητή συνολικά στην καριέρα του σε επίπεδο ανδρών, εκ των οποίων τα 10 χρυσά. Ενώ ήταν το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στη διοργάνωση της Ρώμης, καθώς επίσης το 16ο χρυσό και το 35ο συνολικά για την Ελλάδα στην ιστορία της παρουσίας της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Σε έναν ιστορικό τελικό του μήκους στη διοργάνωση, ο Ελληνας πρωταθλητής πήρε την πρωτιά χωρίς να αισθανθεί ιδιαίτερη πίεση, αφήνοντας πίσω τους βασικούς αντιπάλους του, τον Ιταλό Μ. Φουρλάνι με 8,38 μ. και τον Ελβετό Σ. Εχάμερ με 8,31 μ. Ενδεικτικό της καλής κατάστασης στην οποία βρέθηκε ο Ελληνας πρωταθλητής είναι το ότι κατάφερε να πετύχει την επίδοση των 8,65 μ. δύο φορές (στο 5ο και στο 6ο άλμα), ενώ συνολικά ξεπέρασε 4 φορές την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, έχοντας αρχικά άλματα στα 8,42 και 8,45 καθώς και ένα άκυρο.

Δ. Κουτσούμπας: Ο Μίλτος Τεντόγλου μάς δίνει ελπίδα να παλεύουμε και να νικάμε

Σε συγχαρητήρια δήλωση για το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζει:

«Οταν βλέπεις αυτό το παιδί να αγωνίζεται και να νικά, να πετυχαίνει απίστευτα πράγματα, τότε σου 'ρχεται στο μυαλό αυτό που είπε ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, απευθυνόμενος στη νεολαία, ότι αν είσαι αληθινός, αν αγωνίζεσαι μυαλωμένα, με πίστη, στοχεύοντας σωστά, τότε κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος.

Αυτό μας δίνει ο Μίλτος. Μας κάνει δυνατούς, μας δίνει ελπίδα και αισιοδοξία να συνεχίσουμε να παλεύουμε, να αγωνιζόμαστε και να νικάμε. Πολλά συγχαρητήρια, καλή δύναμη μέχρι το Παρίσι για μια μεγάλη νίκη!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ