Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1
«Χαμογέλασαν» τα φαβορί...

Απουσίασαν οι εκπλήξεις στην 20ή αγωνιστική όπου οι «ισχυροί» επικράτησαν άνετα

Χάριν στην ευστοχία στα τρίποντα και στις βολές και όχι τόσο στην απόδοσή του, ο Παναθηναικός πέρασε αλώβητος από το «Αλεξάνδρειο»
Χάριν στην ευστοχία στα τρίποντα και στις βολές και όχι τόσο στην απόδοσή του, ο Παναθηναικός πέρασε αλώβητος από το «Αλεξάνδρειο»
Ημέρα των φαβορί μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί η 20ή της Α1, αφού απουσίασαν οι εκπλήξεις και οι ισχυροί πήραν τις νίκες. Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή του Παναθηναϊκού στις επιτυχίες μετά τις δυο συνεχόμενες ήττες από Μαρούσι και Σολέ. Οι πρωταθλητές επικράτησαν του ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο με 72-68, χωρίς πάντως η απόδοσή τους να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Η ευστοχία όμως των «πρασίνων» από την περιφέρεια και ειδικότερα από τα 6,25 (9/16) ήταν το στοιχείο που τους έδωσε τη νίκη και τους κράτησε στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας. Κάτι ανάλογο συνέβη και στις βολές, όπου ο Παναθηναϊκός είχε ποσοστό επιτυχίας 86% (21/24). Στην αντίπερα όχθη ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με τρεις απουσίες (Κολντεμπέλα, Γιανούλης, Μπαλογιάννης) πάλεψε το παιχνίδι και διεκδίκησε τη νίκη πριν «προδοθεί» από την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων. Από τους νικητές ξεχώρισε ο Μποντίρογκα (18π), ενώ από τους γηπεδούχους ο Εντουαρντς (16π).

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από το Περιστέρι, όπου επιβλήθηκε με 73-57 της τοπικής ομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» με πολύ καλή εμφάνιση κατάφεραν να περάσουν ένα ήσυχο απόγευμα σε μια από τις πιο «καυτές» έδρες του πρωταθλήματος, ποντάροντας στην πολύ καλή άμυνα που περιόρισε το βασικό όπλο των αντιπάλων που ακούει στο όνομα Φορντ. Παράλληλα, με τον Τάρλατς να είναι κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια, οι Πειραιώτες επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους στην επανάληψη, φθάνοντας στη μεγάλη νίκη. Από τον Ολυμπιακό εκτός του Τάρλατς ξεχώρισε ο Εντουαρντς (17π), ενώ από το Περιστέρι ο Φορντ -παρά το δύσκολο έργο- ήταν και πάλι πρωταγωνιστής για την ομάδα του (22π).

Με τον Μπούι να πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του, δίνοντας... μαθήματα ευστοχίας σε σουτ τριών πόντων (5/6), η ΑΕΚ δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Νήαρ Ηστ με 86-62. Η ομαδικότητα ήταν για άλλη μια φορά το όπλο των παικτών του Ντούσαν Ιβκοβιτς που έδειξαν να είναι σε μεγάλα κέφια. Χαρακτηριστικό είναι ότι δε χαλάρωσαν ούτε όταν η διαφορά έφθασε και στους 20 πόντους. Από το «Δικέφαλο» εκτός του Μπούι ξεχώρισε ο Μιούρσεπ (13π), ενώ από τους Καισαριανιώτες καλύτεροι ήταν οι Πανταζόπουλος (14π), Τσιριγωτάκης (14π).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισε η μεγάλη νίκη του Ηρακλείου στη Δάφνη με 101-94, ενώ ο Ηρακλής επικράτησε και αυτός εκτός έδρας του Αμαρουσίου με 76-72. Ο Πανιώνιος δεν είχε πρόβλημα στη Ν. Σμύρνη απέναντι στον Αρη που τον νίκησε με 74-58. Τέλος στο ντέρμπι των ουραγών ο Σπόρτιγκ νίκησε τον Εσπερο με 87-77. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 36, ΑΕΚ 36, Παναθηναϊκός 36, ΠΑΟΚ 33, Περιστέρι 31, Πανιώνιος 31, Ηρακλής 30, Μαρούσι 29, Ηράκλειο 29, Αρης 28, Νήαρ Ηστ 28, Δάφνη 27, Σπόρτιγκ 23, Εσπερος 23.

  • Μπορεί οι πρωτοπόροι στην Α2 να συνέχισαν με νίκες, οι εκπλήξεις όμως δεν έλειψαν στα παιχνίδια της «ουράς». Ο Αριων επικράτησε του Φιλίππου εκτός έδρας(64-59) και ο Πειραϊκός της Λάρισας (76-69). Τ' αποτελέσματα: Μακεδονικός - Μεντ 73-58, Απόλλων Πάτρας - Ιωνικός ΝΦ 74-61, Π. Φάληρο - Παπάγου 76-84, Μίλων -Ολυμπία 97-85, Ιωνικός Νικ. - ΚΑΟΔ 62-50. Οι πρώτοι στη βαθμολογία Μακεδονικός 34, Απόλλων Πάτρας 33, Μίλων 33.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ