Τρίτη 18 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση με αφορμή εκδήλωση «ξεπλύματος» του ΝΑΤΟ

Παρέμβαση με αφορμή μια εκδήλωση «ξεπλύματος» του ΝΑΤΟ που οργανώνεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κάνει η Κομματική Οργάνωση Παντείου Πανεπιστημίου του ΚΚΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της:

«Την Τετάρτη 19/6 προγραμματίζεται από το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου εκδήλωση με θέμα "ΝΑΤΟική διεύρυνση: Η επιτυχία (success story) σε Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη - Είκοσι χρόνια Ειρήνη και Ασφάλεια - Μελλοντικές προκλήσεις".

Και μόνο ο τίτλος της εκδήλωσης προκαλεί οργή! Είναι προκλητικό να παρουσιάζεται η διεύρυνση του ΝΑΤΟ ως παράγοντας "ειρήνης και ασφάλειας"».

Η ΚΟ Παντείου του ΚΚΕ καλεί φοιτητές και πανεπιστημιακούς να σκεφτούν «ποια ασφάλεια και ποια ειρήνη επέφερε στην περιοχή μας, συνολικά στους λαούς της Ευρώπης, η διεύρυνση του ΝΑΤΟ» και αναφέρει ενδεικτικά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία το 1999, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, τις επεμβάσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Λίβανο, Λιβύη, Συρία και αλλού, τη γενοκτονία των Παλαιστινίων. «Οσες πληρωμένες εκδηλώσεις και να κάνουν, το αίμα που έχει χυθεί από τους ΝΑΤΟικούς δεν ξεπλένεται. Μαζί τους δεν ξεπλένονται και οι ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όλων των κυβερνήσεων της χώρας μας, που εμπλέκουν τον λαό μας σε αυτούς τους επικινδύνους σχεδιασμούς», σημειώνει ακόμα και προσθέτει:

«Η διεύρυνση της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας αποτελεί πάγιο στόχο των τελευταίων δεκαετιών και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οξύνονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών, που ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου είναι ορατός.

Την ίδια στιγμή που το ΝΑΤΟ εμφανίζεται ως προστάτης της "σταθερότητας" και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, τοποθετώντας έτσι και νέα "φιτίλια" στην περιοχή».

Η ΚΟ στην ανακοίνωσή της καταλήγει: «Οι φοιτητές μαζί με το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό των πανεπιστημίων έχουν δηλώσει ξεκάθαρα την εναντίωσή τους η έρευνα και η επιστήμη τους να αξιοποιούνται για ΝΑΤΟικούς σκοπούς, μπλοκάροντας ακόμα και ερευνητικά - ΝΑΤΟικά προγράμματα.

Και επειδή "οι προκλήσεις είναι μπροστά", αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να δυναμώσει ο αγώνας του λαού και της νεολαίας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ