Τρίτη 18 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EURO 2024
«Μίλησαν» τα φαβορί

Τα φαβορί ήταν που εύκολα ή δύσκολα χαμογέλασαν στα περισσότερα ματς της πρεμιέρας των ομίλων του Euro 2024 στη Γερμανία, με τους νικητές των αναμετρήσεων να κάνουν με το «καλημέρα» και το πρώτο σημαντικό βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση. Θυμίζουμε ότι εκεί, στους «16» της διοργάνωσης, θα βρεθούν οι 2 πρώτοι καθενός από τους 6 ομίλους και οι 4 καλύτεροι τρίτοι.

Εντυπωσιακοί «οικοδεσπότες»

Στον 1ο όμιλο εντυπωσιακή ήταν η πρεμιέρα της «οικοδέσποινας» Γερμανίας, που νίκησε τη Σκοτία με το ευρύ 5-1. Οι παίκτες του Νάγκελσμαν επέβαλαν άμεσα τον ρυθμό τους και έδωσαν απαντήσεις σχετικά με τα ερωτήματα που υπήρχαν το τελευταίο διάστημα πριν την έναρξη της διοργάνωσης, με βάση την εικόνα τους στα φιλικά. Από την πλευρά τους οι Σκοτσέζοι παρουσιάστηκαν με ιδιαίτερο άγχος και κατώτεροι των προσδοκιών. Στο άλλο ματς του ομίλου σπουδαίο βήμα πρόκρισης έκανε η Ελβετία μετά τη νίκη της με 3-1 επί της Ουγγαρίας.

«Καθάρισε» η «Σκουάντρα Ατζούρα»

Στον 2ο όμιλο, τον πιο δύσκολο της πρώτης φάσης, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία ξεκίνησε νικηφόρα, επικρατώντας 2-1 της Αλβανίας. Οι Ιταλοί αιφνιδιάστηκαν από τους αντιπάλους τους, έφτασαν όμως άμεσα στην ανατροπή, ενώ δεν είχαν πρόβλημα να διατηρήσουν το προβάδισμα στο β' μέρος. Στον άλλο αγώνα η Ισπανία άνοιξε δρόμο πρόκρισης μετά τη σημαντική νίκη της με 3-0 επί της Κροατίας.

Νίκησαν αλλά δεν έπεισαν οι Αγγλοι

Με νίκη επί της Αλβανίας άνοιξε τις υποχρεώσεις της η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία

Associated Press

Με νίκη επί της Αλβανίας άνοιξε τις υποχρεώσεις της η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία
Με νίκη αλλά χωρίς να πείσει με την απόδοσή της ξεκίνησε και η Αγγλία στον 3ο όμιλο, 1-0 επί της Σερβίας, με το γρήγορο γκολ του Μπέλιγχαμ να αποδεικνύεται αρκετό για τα «λιοντάρια». Στο άλλο ματς Σλοβενία και Δανία έμειναν στο 1-1, με το αξιοσημείωτο του ματς να είναι το γκολ του Ερικσεν για τους Δανούς, ο οποίος σκόραρε με την Εθνική του τρία χρόνια μετά το περιστατικό της κατάρρευσής του στο προηγούμενο Εuro.

Ανατροπή οι «Οράνιε»

Στον 4ο όμιλο η Ολλανδία με σπουδαία ανατροπή στα τελευταία λεπτά νίκησε 2-1 την Πολωνία και πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Οι Πολωνοί άνοιξαν νωρίς το σκορ, κόντρα στη ροή του ματς, οι Ολλανδοί όμως ισοφάρισαν από το πρώτο ημίχρονο, ήταν συνολικά καλύτεροι και τελικά έφτασαν στη νίκη χάρη σε γκολ του Βέγκχορστ στο 83'.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ