Τρίτη 18 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σοβαρά επεισόδια σε δύο πόλεις

Παρά τα οξυμένα και σε ορισμένες περιπτώσεις ακραία μέτρα ασφαλείας των γερμανικών αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, που θύμιζαν πολεμική επιχείρηση, τα έκτροπα και τα επεισόδια μεταξύ αντίπαλων οπαδών δεν αποφεύχθηκαν στις πρώτες μέρες της διοργάνωσης του Euro.

Στο Γκελζενκίρχεν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ Αγγλων και Σέρβων οπαδών λίγο πριν το ματς μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο, σημειωτέον, είχε χαρακτηριστεί και υψηλού κινδύνου από τους διοργανωτές. Στην ίδια πόλη καταγγέλθηκαν στις αρχές, από πλευράς Αγγλων, επιθέσεις από Γερμανούς οπαδούς οι οποίοι φέρονται και να χαιρετούσαν ναζιστικά.

Εκτροπα υπήρξαν και στο Ντόρτμουντ, ανάμεσα σε Ιταλούς και Αλβανούς οπαδούς, που προκάλεσαν χάος στο κέντρο της πόλης και συγκρούσεις με δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας. Στα επεισόδια φέρονται να συμμετείχαν και ομάδες Σέρβων οπαδών.

Περίεργο περιστατικό στο Αμβούργο

Τέλος, σε ένα περιστατικό με αρκετά ερωτήματα, στο Αμβούργο, η γερμανική αστυνομία πυροβόλησε και τραυμάτισε στο πόδι άγνωστο άνδρα ο οποίος είχε τσεκούρι και εμπρηστικό μηχανισμό, λίγα μέτρα μακριά από φιλάθλους της Ολλανδίας. Οι γερμανικές αρχές, που χαρακτήρισαν το επεισόδιο πολύ σοβαρό, ανέφεραν ότι ο δράστης δεν είχε σχέση με το ποδόσφαιρο και μίλησαν για πρόθεσή του να πυροδοτήσει τον μηχανισμό ανάμεσα στα πλήθη των φιλάθλων που βρίσκονταν στο σημείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ