Σάββατο 22 Ιούνη 2024 - Κυριακή 23 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
Ξεκαθαρίζει το τοπίο σε 5ο και 6ο όμιλο

Να «σβήσει» την ήττα της πρεμιέρας θέλει το Βέλγιο απέναντι στη Ρουμανία

Associated Press

Να «σβήσει» την ήττα της πρεμιέρας θέλει το Βέλγιο απέναντι στη Ρουμανία
Με τον 5ο και τον 6ο όμιλο να ρίχνουν την αυλαία της 2ης αγωνιστικής και αντίστοιχα τον 1ο όμιλο να κάνει «ποδαρικό» στην καθοριστική 3η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, το τοπίο στο Euro 2024 αναμένεται αυτό το Σαββατοκύριακο να ξεκαθαρίσει σε μεγαλύτερο βαθμό σε ό,τι αφορά τις θέσεις πρόκρισης στους «16».

6ος όμιλος: Κομβική κόντρα κορυφής

Το ντέρμπι μεταξύ των δύο νικητριών της πρεμιέρας, Τουρκίας και Πορτογαλίας, ξεχωρίζει στη 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου, η οποία αναμένεται να καθορίσει αρκετά στη μάχη της πρόκρισης αλλά και της κορυφής. Οι Ιβηρες, προερχόμενοι από δύσκολη νίκη επί της Τσεχίας, θέλουν να δείξουν μια καλύτερη εικόνα και να πάρουν τη δεύτερη νίκη, που θα τους φέρει στους «16». Οσο για τους Τούρκους, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Γεωργίας (παρότι αυτή ήρθε πιο δύσκολα απ' ό,τι αναμενόταν) ψάχνουν μια ηχηρή επιτυχία και το βήμα για την αγωνιστική τους υπέρβαση.

Στο άλλο ματς κοντράρονται οι ηττημένες της πρεμιέρας Γεωργία και Τσεχία, σε έναν καθοριστικό αγώνα, όπου η νικήτρια θα διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης.

  • Η βαθμολογία: Τουρκία 3, Πορτογαλία 3, Τσεχία 0, Γεωργία 0
5ος όμιλος: Ψάχνει αντίδραση το Βέλγιο

Εχοντας πέσει θύμα της μεγαλύτερης έκπληξης στην πρεμιέρα, με την ήττα από τη Σλοβακία, στο Βέλγιο ψάχνουν αντίδραση με αντίπαλο τη Ρουμανία για τη 2η αγωνιστική, ώστε να ξαναμπούν στο «κόλπο» της πρόκρισης. Με το ηθικό στα ύψη, μετά τη νίκη επί της Ουκρανίας, και στόχο να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στους «16», θα εμφανιστούν οι Ρουμάνοι.

  • Η βαθμολογία: Ρουμανία 3, Σλοβακία 3, Βέλγιο 0, Ουκρανία 0 (δεν περιλαμβάνεται ο αγώνας Σλοβακία - Ουκρανία, που έγινε στις 21/6)
1ος όμιλος: Ανετες Γερμανία και Ελβετία

Με τη Γερμανία και την Ελβετία να έχουν «καθαρίσει» με τις δύο πρώτες θέσεις και την πρόκριση στους «16» από τον 1ο όμιλο, η μεταξύ τους αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική αναμένεται να κρίνει την πρωτιά, που έχει τη σημασία της για τις διασταυρώσεις της επόμενης φάσης. Οι «οικοδεσπότες» Γερμανοί, που έχουν κάνει το 2 στα 2, θέλουν τρίτη νίκη και συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, ενώ οι Ελβετοί αναζητούν την έκπληξη ώστε να πορευτούν προς τους «16» με ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις.

Στο άλλο ματς Σκοτία και Ουγγαρία έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη νίκη, καθώς ακόμα και η ισοπαλία θα είναι αποτέλεσμα καταδικαστικό και για τις δύο στην προσπάθειά τους για πρόκριση μέσω πλασαρίσματος στους 4 καλύτερους τρίτους των ομίλων.

  • Η βαθμολογία: Γερμανία 6, Ελβετία 4, Σκοτία 1, Ουγγαρία 0

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ