Παρασκευή 21 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
Α' ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να μην κλείσει, να μη μεταφερθεί, να μη συγχωνευθεί κανένα σχολείο

Να μην κλείσει, να μη μεταφερθεί, να μη συγχωνευθεί κανένα σχολείο, να εξασφαλιστούν χώροι ανέγερσης νέων σχολείων και κρατική χρηματοδότηση πριν από την οποιαδήποτε προσωρινή λύση. Τα παραπάνω απαιτεί η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση για μετακίνηση των Διαπολιτισμικών Σχολείων στο 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο.

Μια απόφαση που έρχεται να προστεθεί στις ανάλογες αποφάσεις για μετακινήσεις σχολείων και την ίδια στιγμή που η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης αλλάζει τα χωροταξικά όρια σχολικών μονάδων (13οΓυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο) ώστε να εξοικονομηθούν τμήματα, άρα και εκπαιδευτικοί, με παράλληλη αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα.

Η Α' ΕΛΜΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ο δήμος Θεσσαλονίκης θέλει να γκρεμίσει το σχολείο στο οποίο στεγάζεται το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο και ΓΕΛ γιατί κατά τον έλεγχο των τεχνικών υπηρεσιών του προέκυψε ότι έχει προβλήματα στατικότητας. Η δε Περιφέρεια Εκπαίδευσης θέλει να μεταστεγάσει τα δύο αυτά σχολεία στο 3οΓυμνάσιο και ΓΕΛ στην Κασσάνδρου». Επισημαίνει ότι «με έναν πρόχειρο υπολογισμό, τα δύο σχολεία χρειάζονται περίπου 26 χώρους. Οπως είναι προφανές, κανένα σχολείο σε λειτουργία δεν μπορεί να διαθέσει τόσες αίθουσες, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία που θα συστεγαστούν».

Η Α' ΕΛΜΕ καλεί τον δήμο Θεσσαλονίκης, αν όντως υπάρχουν προβλήματα στατικότητας, να επανεξετάσει τη δυνατότητα επισκευής του κτιρίου που στεγάζονται τα Διαπολιτισμικά σχολεία μέσα στο καλοκαίρι. Και αν το πρόβλημα είναι μη αναστρέψιμο, να εξασφαλίσει αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, για να χτιστεί άμεσα νέο σχολείο στο ίδιο οικόπεδο ή να βρει νέο οικόπεδο στην ίδια περιοχή και τότε μόνο να καταφύγει στην όποια προσωρινή λύση μεταστέγασης.

  • Αναφορά προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού κατέθεσαν την Επιστολή της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Λεωνίδας Στολτίδης και Βασίλης Μεταξάς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ