Παρασκευή 10 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Συμπαράταξη για Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του λαού

Οι Θ. Παφίλης, Ηλ. Νικολόπουλος και Ελπ. Παντελάκη υποψήφιοι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και της «Δημοκρατικής Κοινωνικής Κίνησης» για τη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθήνας - Πειραιά

Κατάμεστη η αίθουσα στη συνέντευξη Τύπου της ΝΑΣ
Κατάμεστη η αίθουσα στη συνέντευξη Τύπου της ΝΑΣ
Δοκιμάστηκε στα προηγούμενα χρόνια μέσα στις δυσκολίες του αγώνα και της πάλης. Είναι αποτέλεσμα κοινής δράσης στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο κίνημα ειρήνης, στα μικρά και μεγάλα μέτωπα των αγώνων που αναπτύχθηκαν. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση χτες το πρωί, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σε κατάμεστη από κόσμο αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, οι υποψήφιοι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ), στην οποία συμπαρατάσσονται η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και η «Δημοκρατική Κοινωνική Κίνηση» (ΔΗΚΚΙ).

Μέσα από τις ομιλίες τους, ο υποψήφιος για τη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης και οι υποψήφιοι νομάρχες Αθήνας Ηλίας Νικολόπουλος και Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη υπογράμμισαν ότι η απόφαση συνεργασίας των δύο κινήσεων αποτελεί την αρχή μιας πορείας οικοδόμησης ενός ευρύτερου μετώπου, που έχει στόχο να διευρυνθεί και με άλλες δυνάμεις, κινήσεις, προσωπικότητες που επιλέγουν το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα.

Οι υποψήφιοι, παράλληλα, επισήμαναν ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι δυο παρατάξεις πέτυχαν μια κοινή αγωνιστική πορεία για μια άλλη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με ουσιαστική λαϊκή συμμετοχή, όπου ο λαϊκός παράγοντας θα μπει στο προσκήνιο, θα πρωταγωνιστήσει, θα δημιουργήσει άλλους συσχετισμούς στην πολιτική σκηνή. Μια αυτοδιοίκηση που, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Θ. Παφίλης: «Θα αγωνίζεται μαζί με το λαό και θα βρίσκεται απέναντί του».

Η Ελπίδα Παντελάκη είναι ιδιωτική υπάλληλος επικεφαλής της ΝΑΣ Πειραιά. Από το 1994 είναι νομαρχιακή σύμβουλος. Εντάχθηκε στις γραμμές της ΚΝΕ και στη συνέχεια στο ΚΚΕ από το 1976 και ανέπτυξε από νεαρή ηλικία πλούσια δράση στο γυναικείο κίνημα και στο κίνημα ειρήνης. Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
Η Ελπίδα Παντελάκη είναι ιδιωτική υπάλληλος επικεφαλής της ΝΑΣ Πειραιά. Από το 1994 είναι νομαρχιακή σύμβουλος. Εντάχθηκε στις γραμμές της ΚΝΕ και στη συνέχεια στο ΚΚΕ από το 1976 και ανέπτυξε από νεαρή ηλικία πλούσια δράση στο γυναικείο κίνημα και στο κίνημα ειρήνης. Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
Πρώτος το λόγο στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου πήρε ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Θεοχάρης Παπαμάργαρης, ο οποίος, πριν κάνει την παρουσίαση των υποψηφιοτήτων, έδωσε ένα σύντομο απολογιστικό έργο της ΝΑΣ, από το 1998 μέχρι σήμερα. «Δώσαμε - είπε - μια μάχη ξεκινώντας από ορισμένες βασικές πολιτικές αρχές και θέσεις που έβλεπαν και βλέπουν μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση όχι μακρύ χέρι της κυβερνητικής εξουσίας μέσα στις λεγόμενες τοπικές κοινωνίες, αλλά σαν ένα πλαίσιο αγωνιστικό, ένα εφαλτήριο για πάλη και αγώνα, για μια άλλη πολιτική συνολικά, αλλά και φυσικά για μια άλλη πολιτική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Βρεθήκαμε μέσα στα πλαίσια μιας ασφυκτικής πολιτικής, που καθιερώθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ και που δεν άφηνε το παραμικρό περιθώριο πρωτοβουλιών στους αιρετούς εκπροσώπους του λαού της Αθήνας και του Πειραιά και φυσικά και της υπόλοιπης χώρας».

Η ΝΑΣ - τόνισε ο Θεοχ. Παπαμάργαρης - «προσπάθησε να αποκαλύψει στο λαό τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής στις Νομαρχίες, τις αιτίες και τους υπεύθυνους. Ανέδειξε τα μεγάλα προβλήματα ανάπτυξης, απασχόλησης, παιδείας, περιβάλλοντος, ιδιαίτερα ζητήματα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, των ναυτεργατών κτλ. Ζητήσαμε επανειλημμένως να παρθούν πρωτοβουλίες, να υπάρξουν λαϊκές παρεμβάσεις. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να αντιπαλέψουμε με διεκδικητικούς τρόπους τη σημερινή κατάσταση, χωρίς φυσικά να αποφύγουμε αδυναμίες και ελλείψεις. Κατεβαίνουμε στις νομαρχιακές εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη με την ελπίδα και την πεποίθηση ότι η λαϊκή εντολή που ο καθένας χωριστά πήρε το 1998 θα βγει πολύ πιο δυνατή και πολύ πιο ενισχυμένη με την προσπάθεια και τον αγώνα όλων μας και άλλων δυνάμεων που θα έρθουνε κοντά μας στην πορεία».

Η Ελπίδα Παντελάκη, στο σύντομο χαιρετισμό, ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών, μαζικών, πολιτικών φορέων και κινημάτων ειρήνης, γυναικών, νεολαίας, αντιστασιακών οργανώσεων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τίμησαν με την παρουσία τους τη χτεσινή εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ