Τετάρτη 26 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Η Σπασμένη Στάμνα» ξεκινά περιοδεία

«Η Σπασμένη Στάμνα», του Χάινριχ Φον Κλάιστ, μια από τις πιο γνωστές και αγαπητές στο κοινό κωμωδίες της ευρωπαϊκής δραματουργίας, παρουσιάζεται φέτος, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη.

Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στις 28 Ιούνη στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής». Θα ακολουθήσει περιοδεία σε γειτονιές της Αττικής και σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Οι αμέσως επόμενοι σταθμοί είναι στις 3 Ιούλη στο Θέατρο Βράχων, στις 5 Ιούλη στο Βεάκειο, στις 9 Ιούλη στον Γέρακα, στις 11 Ιούλη στο Κηποθέατρο Παπάγου, στις 12 Ιούλη στο θερινό Δημοτικό Θέατρο στην Πάτρα, στις 17 Ιούλη στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο στο Λαύριο και στις 17 Ιούλη στο θερινό Δημοτικό Θέατρο στη Λαμία.

Το έργο γράφτηκε το 1806 και στον πυρήνα του έχει το ζήτημα της Δικαιοσύνης και της άσκησής της... Η πλοκή του έργου περιστρέφεται γύρω από μια δίκη σε μια αίθουσα επαρχιακού δικαστηρίου.

Ο Αδάμ, ο δικαστής, είναι ο πιο διεφθαρμένους απ' όλους. Οταν εμφανίζεται για πρώτη φορά, το κεφάλι του είναι χτυπημένο και μελανιασμένο και η περούκα του δικαστή (που μπορεί να αποκαταστήσει κάπως την αξιοπρέπειά του) έχει χαθεί. Η αδιανόητη εμφάνισή του, όπως ανακαλύπτουμε σταδιακά, δεν είναι άσχετη με την υπόθεση και τα γεγονότα που θα διερευνηθούν στη δίκη. Ενα έργο με σπαρταριστούς χαρακτήρες, απροσδόκητες κωμικές ανατροπές, συνεχείς παρεξηγήσεις και αναπόφευκτες συγκρούσεις.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Τζόυς Ευείδη, Αργύρης Αγγέλου, Λίλη Τσεσματζόγλου, Γιώργος Στριφτάρης, Βασίλης Γιακουμάρος, Βασίλης Πουλάκος.

Ηλεκτρονική προπώληση: more.com.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ