Παρασκευή 28 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πραγματοποιήθηκαν τα βραβεία «Ιρις»

Μεγάλος νικητής το «Animal» της Σοφίας Εξάρχου | Βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου για τον μεγάλο Βασίλη Κολοβό

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η 15η τελετή απονομής των βραβείων «Ιρις» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, με μεγάλο νικητή το «Animal» της Σοφίας Εξάρχου, που κέρδισε συνολικά εφτά βραβεία, ανάμεσά τους και τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α' Γυναικείου Ρόλου και Β' Γυναικείου Ρόλου για την Δήμητρα Βλαγκοπούλου και την Φλωμαρία Παπαδάκη, αντίστοιχα.

Η ταινία της Σ. Εξάρχου είναι από αυτές που ξεχωρίσαμε τη χρονιά που διανύουμε. Πρόκειται για μια αλληγορική ταινία «γροθιά στο στομάχι», η οποία θρυμματίζει τη βιτρίνα του τουριστικού θαύματος, δείχνοντας τι συμβαίνει στα «ενδότερα». Κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο, οι ανιματέρ που δουλεύουν σε ένα all-inclusive ξενοδοχείο προετοιμάζονται για την τουριστική σεζόν και η ταινία ξεκινά...

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα κέρδισε πέντε βραβεία, το «Inside» του Βασίλη Κατσούπη απέσπασε τρία βραβεία, ανάμεσά τους και του Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Γουίλεμ Νταφόε και αυτό του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.

Ο αγαπημένος μας σύντροφος Βασίλης Κολοβός απέσπασε το βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Εξέλιξη» του Περικλή Χούρσογλου. Ενας ξεχωριστός ηθοποιός που για πάνω από μισόν αιώνα έχει καταφέρει με τις ερμηνείες του να λαμπρύνει την υποκριτική τέχνη. Ενας σπουδαίος άνθρωπος, ο οποίος μέσα από τη ζωή του, τους αγώνες και την τέχνη του έχει καταφέρει να κρατήσει «ως την άκρη την ανθρώπινη ευθύνη» του.


Ο Β. Κολοβός αφιέρωσε το βραβείο του στον παλαιστινιακό λαό. Ενώ με πολλά χειροκροτήματα έγινε δεκτό και το κείμενο που διαβάστηκε κατά της συνεχιζόμενης γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ